Za Martinovanje v Ljutomeru vse nared

Za vrhunec letošnjega Martinovanja bodo poskrbeli Modrijani

Prlekija-on.net, torek, 5. november 2013 ob 23:303
V petek bodo pospravili tudi klopotec

V petek bodo pospravili tudi klopotec

Občina Ljutomer, LTO Prlekija Ljutomer in Vaščanka TP d.o.o. bodo letos s skupnimi močmi pripravili Martinovanje v prleški prestolnici. V petek, 8. novembra, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru od 12. ure naprej prvi del praznovanja praznika sv. Martina, zavetnika vinogradništva, v soboto, 9. novembra, pa se bo dogajanje preselilo pred vinsko klet družbe P&F Jeruzalem Ljutomer, kjer bodo za vrhunec letošnjega Martinovanja poskrbeli Modrijani. Na oba dogodka bo vstop brezplačen.

Martinovanje z Modrijani tokrat pri vinski kleti v Ljutomeru
Martinovanje z Modrijani tokrat pri vinski kleti v Ljutomeru

Ta petek natanko opoldan se bodo pri organizaciji prireditve na Glavnem trgu v Ljutomeru pridružili Klub prleških babic, Prlekija-on.net, Križevski rogisti, Prleška razvojna agencija in vinogradniki. Pospravljali bodo klopotec, ki je od avgusta krasil osrednji trg v Ljutomeru, na ogled bo razstava fotografij, ki so nastale v sklopu natečaja Naj klopotec, organizirana bo vožnja s kočijo, pripravili bodo vinske degustacije, obiskovalcem pa bodo poleg kulinaričnih prleških dobrot postregli tudi z moštom in kostanji.

V soboto, 9. novembra, bodo med 16. in 17. uro brezplačno vodeni ogledi ljutomerske vinske kleti s pokušino letošnjega vinskega letnika, ob 17. uri pa bodo na oder v šotoru ob ljutomerski vinski kleti stopili priljubljeni Modrijani, ki bodo zbrane zabavali do poznih nočnih ur. V sklopu prireditve bodo Künštni Prleki na zabaven način predstavili krst mošta, na odru pa se jim bo pridružila pred leti izredno priljubljena humoristka Trezika z Negove.

Izvedene bodo številne nagradne igre, med drugim se bodo pogumni lahko pomerili v vriskanju - po prleško huškanju, organizatorji pa pripravljajo presenečenja za vse, ki so rojeni 11. novembra, na dan ko goduje sv. Martin, poskrbljeno pa bo seveda tudi za hrano in pijačo.


Več v Družabno