V Mariboru praznovali 20. obletnico Zobl žura

20. rojstni dan Zobl žura je s svojim obiskom počastila tudi županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba

Sara Munda, sreda, 11. december 2013 ob 08:251
20. Zobl žur v Mariboru

20. Zobl žur v Mariboru

Prleški študentski klub več let zapored tradicionalno priredija največjo prleško študentsko zabavo v Mariboru, ki se vsako leto odvija v začetku decembra. Letos, 11. decembra, smo v koncertnih prostorih mariborskega Štuka s torto praznovali jubilejno 20. letnico prireditve Zobl žur.

20. rojstnega dneva Zobl žura, se je na povabilo PŠK-ja udeležila tudi županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je mladim Prlekom in Prlečkam dejala, da se v času študija morajo zabavati, a hkrati ne smejo pozabiti na študij.

Dvorano Štuka so napolnili prleški in okoliški študentje, ki so prišli tudi iz Ljutomera in Ljubljane. Organizatorji so pripravili pester program, ki se je začel že v popoldanskih urah z degustacijami domačega vina, prleške tünke in zobla, degustacijami lotmerškega sira in bograča, ki ga je skuhal KŠL. Zvečer se je dogajanje preselilo v Štuk, kjer so nastopili Plehmuzika, Acoustic Art, Blue Planet, za presenečenje pa so poskrbeli ptujski Trubadurji.  Za glavno zabavo večera so s svojimi največjimi uspešnicami skrbeli Čuki.

V spodnjem videu si lahko ogledate povzetek žura in kaj je ob tem povedala županja.



Več v Družabno