Letos nov Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenskega sloga

Na tiskovni konferenci Pomurskega sejma so ocenili lansko sejemsko leto in predstavili program za leto 2014

Branko Košti, torek, 21. januar 2014 ob 08:23
Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Tiskovna konferenca Pomurskega sejma

Vodstvo Pomurskega sejma je v ponedeljek, 20. januarja, pripravilo novinarsko konferenco, na kateri so ob oceni sejemskega leta 2013, predstavili načrte za leto 2014. Iz izvajanja predsednika Uprave pomurskega sejma Janeza Erjavca, izhaja, da so z doseženim v lanskem letu zadovoljni, saj jim je kljub krizi uspelo realizirati in v nekaterih primerih celo preseči načrtovano.

Na osmih sejmih, ki so se odvili v treh terminih, se je predstavilo 2.215 razstavljalcev iz 30 držav. Pomurski sejem je organiziral šest ocenjevanj kakovosti, na katerih so ocenili 965 izdelkov tristotih podjetij iz 17 držav. Sejemske prireditve si je ogledalo 149.000 obiskovalcev.

V letu 2014 načrtujejo devet sejmov, prav tako v treh terminih: pomladnemu sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti (MEGRA, ENGRA, KOGRA in POS), od 3. do 6. aprila, se bo pridružil novi Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN, ki bo potekal pod geslom "Gradimo z naravo".

V okviru 54. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, od 23. do 28. avgusta, se bo odvijal bienalni Mednarodni sejem embalaže, tehnike in pakiranja INPAK. Sejemsko sezono bo zaključil Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja SOBRA, (od 18. do 20. septembra), ki bo postregel z novostjo, saj bo potekal na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru, spremljal pa ga bo 1. sejem letalstva in opreme ter 2. letalski miting AVIOFUN 2014.

Ob organizaciji sejmov bodo letos organizirali tudi 7 mednarodnih strokovnih ocenjevanj:
  • jubilejno, 25. ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov,
  • 28. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov,
  • 18. mednarodo ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod,
  • jubilejno 40. odprto državno ocenjevanje vin "Vino Slovenija Gornja Radgona" in "Vino Gornja Radgona BIO",
  • 12. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo,
  • 34. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme,
  • jubilejni, 35. Slovenski Oskar za embalažo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo