Reka Ščavnica narašča v svoji strugi

V deželi ob Muri je sneg skoraj skopnel, dvignila se je podtalnica in tudi zadnje padavine so veliko prispevale, da so se reke v Pomurju dvignile

Jože Žerdin, sobota, 8. februar 2014 ob 18:12
Narasla Ščavnica

Narasla Ščavnica

Potem, ko so zadnje dni vremenske ujme malo ponehale in je prišla otoplitev z južnim vetrom, so v soboto, 8. februarja, gladine rek vode v celotni Sloveniji narasle in še naraščajo.

V deželi ob Muri je sneg skoraj skopnel, dvignila se je podtalnica in tudi zadnje padavine so veliko prispevale, da so se reke v Pomurju dvignile. Tako tudi reka Ščavnica, ki izvira v Slovenskih goricah in ima 56 km dolg vodotok, je začela v soboto naraščati.

Reko Ščavnico so že večkrat regulirali, pa vendar še velikokrat prestopi svoje bregove. Reka Ščavnica se izliva v reko Muro pri Gibini. Njena struga je dokaj zadosti široka in globoka pa še vedno ogroža bližnje hiše ob njeni strugi. Upamo, da te padavine, katere so napovedane za prihodnje dni, ne bodo povzročile, da bi reka poplavljala okolico, kjer teče, to so polja, gozdovi, kmetijska zemljišča, pa tudi veliko stanovanjskih in drugih objektov stoji ob njej. Njen hiter tok pretoka vode smo v soboto spremljali od Ljutomera do Razkrižja.

V nedeljo je višina Ščavnice pričela upadati, a je ponovno začelo deževati, tako da trenutno višina ponovno narašča.

Ščavnica
vir grafa: si-vreme.com


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava