Ščavnica ponekod poplavlja polja, a upada

Med Dragotinci in Biserjanami je Ščavnica prestopila bregove in poplavlja polja

Prlekija-on.net, sreda, 12. februar 2014 ob 16:27
Ščavnica v Ljutomeru

Ščavnica v Ljutomeru

Tudi v naših krajih po dežju te dni, narasli vodotoki ponekod povzročajo nekaj nevšečnosti. Višina večine vodotokov trenutno sicer upada, ponekod se je voda razlila znotraj poplavnih območij, zalilo pa je tudi nekaj kleti.

Narasle reke in potoki v Prlekiji
Narasle reke in potoki v Radoslavcih, Križevcih pri Ljutomeru in Veržeju

Tako Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v Godenincih na cesti Presika-Godeninci, gasilci PGD Središče ob Dravi zaradi naraščajočega potoka Trnava in poplavljenega cestišča postavili opozorilne table. Ob 15.00 je vodostaj upadel, gasilci so table odstranili in cesta je sedaj spet normalno prevozna.

Med naseljema Dragotinci in Biserjane je reka Ščavnica prestopila bregove in poplavlja polja, voda pa je zalila tudi gasilski dom v Žerovincih, kjer so gasilci PGD Žerovinci izčrpali vodo iz objekta.

Ščavnica je naraščala tudi konec prejšnjega tedna, ko se je topil sneg in led ter je še dodatno deževalo.

Mi smo preverili stanje v Ljutomeru in okolici, kjer Ščavnica trenutno upada, delno je poplavljenih nekaj njiv, več vode je tudi v ljutomerskem parku, a večjih nevšečnosti ni.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava