17. volilni zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Predsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije je od sedaj naprej Nataša Kukovec

Albina Lukner, sreda, 19. marec 2014 ob 23:49
Zbor članov KTPS Prlekije

Zbor članov KTPS Prlekije

V petek, 7. 3. 2014, smo se zbrali člani Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije na Zboru članov. Ob večinski udeležbi smo najprej pregledali delo preteklega leta. V Klubu smo se udeležili veliko dogodkov, nekaj pa smo jih tudi sami organizirali.

Udeležili smo se predavanja Danijele Brečko na temo Čustvena inteligentnost in vzdrževanje osebne higiene, ki je bilo v Ljutomeru, Kongresa tajnic v Portorožu, jesenskega srečanja Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretark Slovenije in 10. obletnice mariborskega kluba, kjer smo imele tudi humanitarno akcijo in smo pomagale pomoči potrebnim s hrano, katere smo prinesle toliko, da same nismo mogle verjeti. Dogodek je bil objavljen tudi v medijih. Jeseni sva se z Marinko Vajda udeležili Jesenskega posveta za vodje pisarn v Laškem, od 24. do 26. januarja 2014 pa sva se z Natašo Kukovec udeležili motivacijskih dni Zveze tajnic in poslovnih sekretark Slovenije, ki so tokrat potekale v Planici.

V našem klubu smo v maju 2013 organizirale izlet na madžarsko jezero Balaton, potem pa še dva pohoda. Na prvem smo šli iz Ljutomera do Miklošičeve domačije v Radomerščaku, na drugem pa od Bioterm Mala Nedelja po Moravskem Vrhu do Kmečkega turizma na podeželju Žinko. Organizirale smo predstavitev ČiGonga, ki nam jo je pripravila Darja Kološa, in Predavanje o zdravju in pozitivnem mišljenju in pomen dopolnilne prehrane, o čemer sta govorili naša članica Suzana Grnjak in prijateljica Ksenija Kolar. Najbolj obiskano predavanje pa smo imele, ko smo v našo družbo povabile predsednico in podpredsednico slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, Mojco Senčar in Gabrielo Petrič Grabnar, ki sta z navdušenjem predstavile več združenj, ki se ukvarjajo z bojem proti raku. Na podlagi resničnih zgodb slovenskih žena sta nas skušale poučiti, kako s samopregledovanjem in preventivnimi pregledi ukrepati, da nas rak preveč ne preseneti. Od več kot uspešnega leta smo se poslovile v Vinskem Hramu ob glasbi Zdravka Škenderja.

Skozi vse leto nismo pozabile na humanitarnost, saj smo zbirale zamaške za Luka Cuglja, v akciji zbiranja pa so se nam pridružile okoliške šole in posamezniki.

V Sloveniji je 12 Klubov tajnic, ki so združeni v Zvezo tajnic in poslovnih sekretark Slovenije. Po mojem 4-letnem mandatu predsednice Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije sem se odločila, da se zahvalim vsem za prijetno sodelovanje in dam prostor mlajši prijateljici Nataši Kukovec, da izpolni svoje sposobnosti in ideje. Naša nova predsednica Nataša si je v programu dela za leto 2014 zadala, da bomo imele jogo smeha, pohode, ličenje za razne priložnosti, delavnico na temo kuhanje z zelenjavo, vadbo aerobike in razna izobraževanja na željo in predloge članov kluba. Udeleževale se bomo tudi dogodkov v organizaciji Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretark Slovenije, med katere spada Zvezni večer, ki bo posvečen 20. letnici obstoja in se bo praznoval na Kongresu poslovnih asistentk, sekretark in tajnic v Portorožu, od 22. do 24. maja 2014. Sodelovale bomo tudi na Jesenskem srečanju tajnic, 11. 10. 2014, na 3. dnevu KTPS Dolenjske in Bele Krajine z dobrodelno akcijo, 13. in 14. 11. 2014, ter na Jesenski posvetu za vodje pisarn v Laškem (organizira Planet GV). Kot vsako leto pa bomo v čim večjem številu vrteli kolesa na Poli maratonu na Ptuju, ki bo 14. 6. 2014.

Člani Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije vas vse lepo vabimo, da se udeležujete naših dogodkov, saj so namenjeni izpopolnitvi znanja in lepšanju dni vseh nas. Strinjamo se namreč z rekom neznanega avtorja: »V življenju lahko pozabiš številke, datume, formule, - vse, kar si se naučil. Ne moreš pa pozabiti lepih spominov, trenutkov sreče, pa četudi bi jih rad pozabil. Kajti tisto lepo ni zapisano v spominu, ampak je za vselej spravljeno v tebi, tam, kamor se ne da poseči, v duši


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje