Veliki koncert ob Materinskem dnevu

Nepozaben glasbeni večer bo 29. marca, ob 20. uri, v športni dvorani Ljudski vrt na Ptuju

Prlekija-on.net, torek, 25. marec 2014 ob 22:56
Koncert bo 29. marca v športni dvorani Ljudski vrt na Ptuju

Koncert bo 29. marca v športni dvorani Ljudski vrt na Ptuju

Oliver Dragojević & Dupini in Klapa Šufit so najlepše darilo, ki ga lahko podarite ob Materinskem dnevu. Nepozaben glasbeni večer bo 29. marca, ob 20. uri, v športni dvorani Ljudski vrt na Ptuju. Odlične vokalne interpretacije, ob spremljavi klavirja in kitar, so zagotovilo za posebno doživetje, predvsem za predstavnice nežnejšega spola.

Oliver Dragojević je rojen 8. decembra 1947 v Veli Luki na otoku Korčuli. Je eden največjih, vsekakor pa najbolj cenjenih pevcev, ki na glasbeni sceni vladajo že desetletja. Njegov prvi nastop sega v leto 1967, ko se je prebil z pesmijo Picaferaj. To je bil tudi začetek velikega glasbenega sodelovanja z Zdenkom Runjićem. Sledila je uspešna kariera, ki traja še danes. Sledili so hiti za hitom: Galeb i ja, Skalinada, Oprosti mi pape, Vjeruj u ljubav, Moj lipi anđele, Kad mi dođeš ti, Pismo moja, Trag u beskraju, Bez tebe, Cesarica, Lipo moja in še veliko drugih.

Oliver ima za sabo razprodanih veliko koncertov, v največjih svetovnih mestih: Royal Albert v Parizu, Carnegie Hall v New Yorku, Konzerthaus na Dunaju, Royal Albert Hall v Londonu, Arena Zagreb, Arena Split, dvorana Tabor Maribor in še v veliko drugih mestih po celotnem svetu.

Skozi svojo glasbeno kariero je objavil 20 studijskih albumov, 5 live albumov in 10 kompilacij. Album Dvi, tri riči je postal platinast z več kot 50.000 kopijami.

Da bo koncert na Ptuju res popoln, se bo Oliverju na odru pridružila še klapa Šufit, katera se lahko pohvali z največjim klapskim hitom minulega poletja Ne diraj moju ljubav.

Leta 1992 Tomislav Veršič zbere skupino talentiranih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer pričnejo s klapskim petjem. Istega leta izvedejo prvi javni nastop v cerkvi Gospe od zdravlja. 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma klapa preraste iz gimnazijske klape v pravo Dalmatinsko klapo, ki nastopa na številnih festivalih, obvezno pa je prisotna na Omiškem festivalu klap, kjer so bili trikrat absolutni prvaki (2006, 2007 in 2008). Vrhunec dosežejo lansko poletje z hitom Ne diraj moju ljubav, ki je največji klapski hit.

Vsi željni vrhunske glasbe vabljeni na edinstven in nepozaben koncert ob Materinskem dnevu, ki bo 29. marca na Ptuju.





Več v Družabno