V Ljutomeru pripravili preventivni projekt za motoriste

Namen prireditve je bil pripraviti voznika, da bo bolj usposobljen, vešč in pripravljen na nepredvidljive situacije vožnje motornega kolesa v cestnem prometu

Prlekija-on.net, nedelja, 6. april 2014 ob 17:02
Preventivni projekt za motoriste

Preventivni projekt za motoriste

PU Murska Sobota je v sodelovanju s podjetjem Avtotest d.o.o. Ljutomer in Zdravstvenim domom Ljutomer v nedeljo, 6. aprila, pripravila preventivni projekt z naslovom »Policijska izkušnja kot nasvet«.

Projekt je bil namenjen članom prleških in drugih motoklubov v obliki teoretičnega in praktičnega usposabljanja motoristov pred pričetkom motoristične sezone.

Teoretični del je zajemal nasvete za varno vožnjo (oprema, vzdrževanje in priprava motorja, psihofizično stanje), opozorila na najpogostejše nevarnosti, napake, ki pripeljejo do nesreče, teorijo vožnje motorja, ... Reševalci ZD Ljutomer so zbranim prikazali tudi, kako se sname čelada pri ponesrečencu in oživljanje s pomočjo AED defibrilatorja.

Praktični del so izvajali policisti motoristi Postaje prometne policije Murska Sobota na postavljenem poligonu po že utečenem sistemu (slalom, zaviranje, izogibanje oviri, osmica). Poligon so nato preizkusili tudi motoristi.

Ob koncu je sledila še krožna vožnja ter pogostitev motoristov s hrano in brezalkoholno pijačo.


Več v Kultura in izobraževanje