V Veržeju so se srečali krvodajalci

25. tradicionalno srečanje krvodajalcev v Veržeju

Prlekija-on.net, sobota, 14. junij 2014 ob 23:34
V soboto, 14. junija, je v Veržeju potekalo 25. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije, kjer se je zbralo 900 krvodajalcev iz vse Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno obeležitvi 4. junija, Dneva slovenskih krvodajalcev ter 14. junija, Svetovnega dne krvodajalstva.

Na prireditvi je bil slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki je poudaril pomen prostovoljstva, humanosti in solidarnosti, se zahvalil vsem rodovom krvodajalcev, ki nesebično darujejo kri, in izrazil željo, da se v naši družbi ohranijo tradicionalne vrednote solidarnosti.

Generalni sekretar Rdečega križa Slovenije, dr. Danijel Starman, se je ob tej priložnosti še posebej zahvalil vsem krvodajalkam in krvodajalcem, prostovoljcem Rdečega križa Slovenije, sodelavcem, strokovnjakom, organizatorjem in delodajalcem, ki Rdečemu križu s svojim predanim delom, posluhom, razumevanjem in podporo omogočajo uspešno izvajanje krvodajalstva.

Zahvala gre tudi Krajevni organizaciji Rdečega križa Veržej, ki vsako leto vzorno pripravi srečanje, namenjeno ne le prijetnemu druženju, temveč tudi izmenjavi znanj in izkušenj.


Več v Kultura in izobraževanje