Srečanje krščencev v Svetem Juriju ob Ščavnici

Zbrali so se starši, botri in stari starši skupaj s 24 krščenci iz lanskega leta ter obnovili krstno zaobljubo

Slavica Trstenjak, nedelja, 6. julij 2014 ob 21:06
Srečanje krščencev

Srečanje krščencev

Krst je »zakrament«. Mnogim danes ta pojem ne pove veliko, pa vendar ima obvezujoč pomen. Gre za prisego, obljubo staršev in botrov pred Bogom, da bo v življenju rojenega deteta svetila luč vere. Pri krstu postane otrok Božje dete. S krstom Bog vzpostavi božje varstvo nad novim bitjem, ki je deležno brezpogojne ljubezni Njega.

Toda sam krst se ne dotakne samo otroka, ampak ima poseben pomen za otrokove starše, botre in njegove najbližje. Obred jim daje pogum, da v vzgoji svojega otroka niso sami, ampak da jih spremlja angel varuh – božja navzočnost. Krst jim da vedeti, da Bog drži svojo roko nad otrokom in ga varuje.

V obnovi te krstne zaobljube so se v soboto, 28. junija 2014 v cerkvi Svetega Jurija ob Ščavnici zbrali starši, botri in stari starši skupaj s 24 krščenci iz lanskega leta ter obnovili krstno zaobljubo. Dogodek je pospremilo še prijetno vreme in dobro vzdušje vseh prisotnih.

Obred je opravil farni župnik Boštjan Ošlaj, ki je starše prijazno nagovoril in v množici živahno sodelujočih krščencev opravil krstno zaobljubo. Vsakega krščenca je posebej pokrižal. V spomin na dogodek so dobili angelčka.

Srečanje v cerkvi je zaključila voditeljica Župnijske karitas Slavica Trstenjak, ki je staršem svetovala, da je dobra vzgoja tista, ki jo spremlja brezpogojna starševska ljubezen, srčnost in zdrava pamet. Povabila jih je še k skupnemu druženju v karitativnih prostorih, kjer je zaživel pogovor o otrocih, o njihovih nagajivostih, napredkih in novih zobkih.


Več v Kultura in izobraževanje