Mladi ribiči RD Gornja Radgona zaključili letošnje tekmovanje v ribolovu

Pri U-14 je zmagovalec Nino Berden, pri U-18 pa Anže Resnik

Jože Žerdin, četrtek, 17. julij 2014 ob 21:02
Najbolši mladi ribiči RD Gornja Radgona za letošnje leto

Najbolši mladi ribiči RD Gornja Radgona za letošnje leto

V Ribiški družini Gornja Radgona veliko pozornost in skrb posvečajo mladim ribičem. Komisija za mlade ribiče je v letošnjem letu pripravila tekmovalno ribiško ligo v ribolovu in sicer za Temeljne ribiške enote Apače, Gornja Radgona, Videm in Tišina. Po petih tekmovanjih za mlade ribiče se je le-to v nedeljo, 13. julija sklenilo in zaključilo v organizaciji Ribiške družine Gornja Radgona in Temeljne ribiške enote Tišina, v tekmovalnem ribniku v Gradišču pri Tišini.

Rdeča nit tokratnega tekmovanja je bila za letošnje leto, da razglasijo najboljše mlade ribiče. Hkrati pa je Temeljna ribiška enota Tišina še posebej pripravila tekmovanje za mlade ribiče, katerega se je udeležilo devet mladih ribičev. Na tekmovanju za Temeljno ribiško enoto Tišina so pri mladih ribičih bili zmagovalci naslednji: pri U-14 prvo mesto Žiga Zver, Temeljne enota tišina, drugo mesto Nino Berden, Temeljna enota Tišina, in tretje mesto Sara Serec, Temeljna enota Tišina, pri U-18 pa prvo mesto Anže Resnik, Temelja enota Videm, drugo mesto Boštjan Petek, Temelja enota Gornja Radgona in tretji Mihael Kukovec, Temeljna enota Videm, ki so skupaj ulovili 79 kilogramov rib, vsi prvi so prejeli pokale in praktične nagrade.

Ob tej priložnosti so pri ribiškem domu v Gradišču razglasili in podelili pokale in nagrade letošnjim najboljšim mladim ribičem, ki so se kar celo leto borili za lovoriko in hodili na tekmovanja, kjer so pridno ob svojih mentorjih namakali trnke, se kalili v ribiče, spoznavali ribnike, ribe in naravo. Na zaključku letošnjega tekmovanja za mlade ribiče so najboljšim podelili pokale in priznanja, mentor mladih ribičev pri Ribiški družini Gornja Radgona Avgust Pelcel, podpredsednik Ribiške družine Gornja Radgona Vlado Dervarič in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar.

Skupni zmagovalci pri U-14 pri mladih ribičih za letošnje leto so postali in se povzpeli na sam vrh, prvo mesto Nino Berden, Temeljna ribiške enota Tišina, ki je skupno na vseh tekmovanjih ulovil 18,040 kilogramov rib, drugi je postal Mihael Čuk, Temeljna ribiška enota Gornja Radona, ki je ulovil 14,450 kilograma rib in tretji je postal Sašo Sovec, Temelja ribiška enota Gornja Radgona, ki je ulovil 4,340 kilograma rib. Pri U-18 so letos imeli največ znanja in ribiške sreče z vabami Anže Resnik, Temeljna ribiška enota Videm, ki je skupno ulovil 30,960 kilograma rib, drugi je postal Boštjan Petek, Temeljna ribiška enota Videm, ki je ulovil 26,970 kilograma rib in tretji mladi ribič Mihael Kukovec, Temeljna ribiška enota Videm, ki je v skupnem seštevku ulovil 18,030 kilograma rib.

Prav gotovo je bilo letošnje ribiško tekmovanje za mlade ribiče, odskočna deska za prihodnje leto, letos so si nabrali veliko športnega ribiškega znanja, ki ga bodo odslej s pridom ob pomoči mentorjev uporabljali pri svojem ribolovu v ribnikih, gramoznicah ali kje drugje v stoječih ali tekočih vodah. Morda pa se bodo v prihodnjem letu za tovrstno ribiško tekmovanje odločili še drugi mladi ribiči, kajti znotraj Ribiške družine Gornja Radgona jih deluje čez 50.


Več v Družabno