V Baški letuje 62 prleških otrok

Bivanje v Baški se za otroke počasi izteka

Prlekija-on.net, torek, 22. julij 2014 ob 18:3015
Letovanje otrok v Baški

Letovanje otrok v Baški

Iz Baške se nam je oglasila ekipa, ki skupaj z otroki preživlja poletne dni na zdravstvenem letovanju otrok iz UE Ljutomer. Otroci se vrnejo v petek 25. julija med 19. in 20. uro pred trgovino Spar v Ljutomeru. Spodaj pa si lahko preberete in na fotografijah ogledate, kako preživljajo svoj poletni čas na morju.

Sedaj, ko se je letovanje prevesilo v drugi del in ko se počasi, a vztrajno izteka naše bivanje v Baški, kjer nas je 62 otrok razdeljenih v 7 skupin, je čas, da se javimo tudi širni Prlekiji. Za naše dobro počutje, animacijo in vzgojo skrbi 8 odgovornih vzgojiteljev, športni animator Žan Koroša in pedagoški vodja Matevž Jakelj. Vsi skupaj se dobro razumemo in nam ni hudo (če vas morda skrbi za to), za naše polne trebuščke pa skrbi prijazno osebje v domu.

Ob prihodu v Baško nas je pričakalo rahlo kislo vreme, kar smo izkoristili za ogled plaže, saj smo komaj čakali, da se vreme izboljša, da se bomo lahko kopali. Seveda smo že prvi večer preverili, če so vse stojnice in sladoledarji na mestu, pripravljeni na našo invazijo. Že naslednji dan smo se odpravili na bližnji hrib, saj vreme zaenkrat še ni dopuščalo kopanja. V ponedeljek popoldne pa smo le dočakali sonce in zato smo se vsi šli kopat. Nato so sledili sončni in vedno bolj vroči dnevi, ko smo se tiščali pod senčniki in iskali vsak svoj košček sence. Voda je bila topla, a še vedno dovolj mokra, da smo se lahko osvežili v njej. In tako smo preživljali dopoldneve in popoldneve do nedelje, ob večerih pa so se vrstile različne aktivnosti – ples, Male baške glivice (verzija Malih sivih celic), krst za novince, večerno kopanje, tombola, redni obiski knjižnice in ostale aktivnosti, seveda pa vsako jutro ne manjka jutranja telovadba. Odpravili smo se tudi na vožnjo z ladjico, kjer smo vse potujoče navdušili s plesom na ladji, prav tako pa smo opravili slikanje po skupinah. Sedaj pa se je vreme ponovno skisalo, zato morje le gledamo in vohamo, ter upamo, da se bomo ta teden še namakali. Drugače pa zadnje dni pišemo kartice domačim, izdelujemo pošasti, barvamo kamne, igramo družabne igre, plešemo, hodimo v kino, obiskal nas je tudi kenguru s kokicami, nameravamo pa se še podati na Mesec in v akvarij in jasno – na pacice. :)

Starši, pripravite se na najbolj pridne otroke – pridemo v petek zvečer, do takrat pa uživajte – ker mi zagotovo bomo!

Prilagamo nekaj slik, da boste morje lahko okusili še vi… :)

Vodja: Matevž Jakelj, prof.


Več v Družabno