Zaposleni v družbi Radgonske gorice na strokovni ekskurziji na Hrvaškem in v Srbiji

Primerjali so svoje delo in izkušnje na področju vinarstva s procesom dela in znanjem na Hrvaškem in v Srbiji

Marjan Slavič, četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:03
Strokovna ekskurzija na Hrvaškem in v Srbiji

Strokovna ekskurzija na Hrvaškem in v Srbiji

Letošnje trgatev že trka na vrata pridelovalcev žlahtne vinske kapljice. Tako pridni vinogradniki, v teh dneh že hitijo z zadnjimi deli v vinogradih in s pripravami na spravilo letošnjega pridelka. Da pa si je treba vzeti ob delu tudi čas za izobraževanje, izpopolnjevanja in nadgrajevanje znanja v tej vinski branži, so prepričani tudi v podjetju Radgonske gorice d.d.

Svoje zaposlene so tako popeljali med 8. in 9. avgustom na dvodnevno strokovno ekskurzijo, na Hrvaško-Kneževi Vinogradi - Vina Belje ter v Srbijo - Subotica , »Vinarija Zvonko Bogdan«. Tako jim je bilo mogoče v teh dveh dneh dodobra spoznati metode in tehnologijo dela, njihovega znanja, dolgoletnih izkušenj v pridelavi samega grozdja ter priprave in šolanju vina. Strokovna vsebina je tako zajemala predstavitev dela na področju tamkajšnjega vinogradništva ter vinarstva, ogledu vinogradov, ogledov kleti ter degustacije odličnih vin.

Svoje bogato znanje in izkušnje, ki ga imajo in plemenitijo že preko 160 let pridni radgonski vinogradniki, vinarji in peničarji so tako lahko primerjali s tehnologijo dela in znanjem na Hrvaškem in Srbiji. Prav takšne strokovne ekskurzije pa so dobra popotnica za nadaljnjo kvalitetno delo, katera v podjetju Radgonske gorice seveda niso tuja.


Več v Družabno