Nova komedija ljutomerskih gledališčnikov

Nova komedija ljutomerskih gledališčnikov

Prlekija-on.net, četrtek, 12. marec 2009 ob 00:15
Nova komedija ljutomerskih gledališčnikov

Nova komedija ljutomerskih gledališčnikov

Gledališka skupina Kulturnega društva Ivan Kaučič iz Ljutomera tudi letošnjo sezono na gledaliških odrih pričenja z novo predstavo režiserja Srečka Centriha, ki letos praznuje 40 let gledališkega udejstvovanja. To soboto se bodo ob 19.30 v ljutomerskem Domu kulture predstavili s komedijo Šah mat, avtorja Vinka Möderndorferja. Igro Šah mat je avtor napisal za natečaj ob Dnevih komedije leta 2006 v Celju in prejel Žlahtno komedijsko pero.


"Gre za nadvse igrivo in zabavno komedijo neštetih komičnih situacij in zapletov, ko se v stanovanju gospoda Kralja nepričakovano znajdejo njegov sin Rudi, sinove številne ljubice in njegova žena. Avtor v komediji, ki temelji na prikrivanju in razkrivanju ljubezenskih prevar, ni pozabil tudi na politično satiro. Rudi je minister za moralno prenovo, ki je s svojim obnašanjem najboljši dokaz, da je prav oblast tista, ki svoje zapovedi najhitreje in najraje krši," je del vsebine nove komedije predstavil Centrih, kateremu je to že štirinajsta režija gledališke igre za ljutomersko skupino. Poleg Centriha, ki bo v predstavi upodobil gospoda Kralja, bodo zaigrali Jožef Laba (Rudi), Fanika Zorec (Marta), Mira Rebernik Žižek (Bernarda), Sonja Kolbl (Julija), Ljuba Erhatič (Gabi), Petra Šilec (Nevenka) in Albin Rožman (Konrad), katerim izza odrske zavese kot šepetalka pomaga Vika Lebar. Na sobotni premieri bo Jožef Laba prejel tudi zlato Linhartovo značko za 30-letno delovanje v ljubiteljski kulturi.

Po premieri bodo ljutomerski gledališčniki komedijo Šah mat ponovili v Domu kulture Ljutomer v četrtek, 19., in v petek, 20. marca, obakrat s začetkom ob 19.30, pozneje pa se bodo predstavili tudi gledalcem po vsej Sloveniji.