Veni, vidi, vino mlado

Promocija kulture pitja vina in degustacija vinskega letnika 2014

Branko Košti, sobota, 13. december 2014 ob 10:00
Vinske kraljice Martina Breznik, Urška Polanec in Danijela Rožman

Vinske kraljice Martina Breznik, Urška Polanec in Danijela Rožman

V nakupovalnem središču QCENTER na Ptuju, se je v četrtek, 11. decembra, odvijal 1. Festival mladega vina. Na prireditvi, namenjeni promociji mladih vin, je šestintrideset vinogradnikov Štajerske regije, predstavilo po dva vzorca vina letnika 2014.

»VENI, VIDI, VINO MLADO«, pod tem naslovom se je dogodek, namenjen vsem mladim po srcu, odvijal, so organizatorji Društvo VTC 13, KGZS Zavod Ptuj, Qcenter, MO Ptuj, Radio tednik Ptuj, Ptujska klet, DPM Spodnje Podravje, KPŠ, ŠOU Ljubljana, organizirali tudi z željo dvigniti kulturo pitja vina in ozavestiti potrošnike o kakovosti, ki jo ponujajo slovenska vina.

O namenu in ciljih prve tovrstne prireditve, ki naj bi v bodoče bila tradicionalna, je enolog Ptujske kleti Bojan Kobal povedal: "Gre se za predstavitev mladih vin, se pravi tistih, ki najbolj odražajo letnik. In prav s tega naslova si želim, da bo ta prireditev postala tradicionalna in da se bo to odlično področje, ki je ničkolikokrat postreglo najbolj vrhunske rezultate po celem svetu, pokazalo enkrat končno tudi doma. In to je ena krasna vzpodbuda vsem vinarjem, vinogradnikom, da pokažejo svoj trud, ki so ga v celem letu vložili v to kapljico, ki jo danes pokušamo".

O kakovosti letošnjega vinskega letnika so se prepričale tudi 5. Ptujska vinska kraljica Urška Polanec, 4. Vinska kraljica Cerkvenjaka Martina Breznik in Danijela Rožman, Vinska kraljica DV Mala Nedelja Martina VIII, svoj letošnji pridelek pa sta predstavila člana DV Mala Nedelja Danijel Horn in Anton Škrget.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno