Obnavljali bodo računalniško opremo

Obnavljali bodo računalniško opremo

Prlekija-on.net, torek, 17. marec 2009 ob 11:08
Obnavljali bodo računalniško opremo

Obnavljali bodo računalniško opremo

Prenovljeni računalniki bodo za simbolično ceno namenjeni tistim, ki si računalnika ne morejo kupiti po redni ceni.

Zanimive akcije se je lotilo ljutomersko podjetje Teleing, ki ima dolgoletne izkušnje in je usmerjeno v nove tehnologije na področju prenosa signalov različnih vsebin po različnih prenosnih medijih. Na njihovi infotočki, ki so jo lani odprli na Glavnem trgu v Ljutomeru, so v teh dneh že pričeli zbirati rabljeno računalniško opremo, ki jo bodo skupaj s strokovnjaki podjetja Hakl IT iz Murske Sobote usposobili in za simbolno ceno namenili tistim, ki si je ne morejo kupiti po redni ceni. Akcijo so poimenovali Poveži se, k sodelovanju pa so povabili tudi Rotary klub, katerega člani bodo presojali, kdo je dejansko najbolj potreben prenovljene računalniške opreme.

Z akcijo bo podjetje Teleing pomagalo tistim, ki ne vedo, kam z rabljeno računalniško opremo, in tistim, ki si take opreme ne morejo privoščiti. "Zavedamo se, da je veliko mladih, ki si računalniške opreme ne morejo zagotoviti. Prav tako smo prepričani, da ogromno računalniške opreme ostaja neizkoriščene," meni direktor Teleinga Janez Smolkovič. "Seveda ima ta akcija tudi ekološko noto, saj vemo, da računalniška oprema, ki je nepravilno odložena nekje v naravnem okolju, pomeni tudi nevarni odpadek. S tem ko bomo te računalnike prevzeli in poskrbeli, da bodo prišli v prave roke, bomo tudi poskrbeli, da ne bodo končali v naravi." V podjetju Teleing so se odločili, da bodo celotni izkupiček od akcije namenili za vzpostavitev delovanja E-učilnice. "S tem bomo mladim v lokalnem okolju dali možnost za koristen izkoristek prostega časa, izobraževanja in druženja s sovrstniki," je dodal Smolkovič.

"Naš del v tej akciji je predvsem ta, da bo naš oddelek strojne opreme te računalnike najprej pregledal, nato pa na osnovi izkušenj in znanja določene uporabne komponente zložil v neko celoto. Dogovarjamo se že tudi s podjetjem Repro MS oziroma z Microsoftom, da bi brezplačno ponudili operacijske sisteme, ker gre za dobrodelno akcijo," je dodal izvršni direktor podjetja Hakl IT Dominik Ketiš.