Betlehemska igra ob božji službi

Praznično in slovesno v Evangeličanski cerkvi v M. Soboti

Filip Matko, petek, 26. december 2014 ob 10:05
Božična igra v Murski Soboti

Božična igra v Murski Soboti

Na božični večer, 24. decembra, kakor tudi na sam Božič, 25. decembra, je bilo izredno praznično in slovesno v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti. Šolarke in šolarji, konfirmandi, so namreč ob prizadevnosti mentorjev pripravili za številno občinstvo v cerkvi pravo Božično igro. Nastopilo jih je skupno 22 in to v vlogah otrok, mame, očeta, Marije, Jožefa, prodajalcev, angela Gabrijela, vojaka, gostilničarja, služabnika, pastirjev ter treh kraljev (Gašper, Miha in Boltežar).

V uvodu v slovesnost je na pozavno zaigral učenec David, vmes je zapel pevski zbor Gospel, veroukarji so zapeli skupaj s pevkami in pevci Gospela, glasbeno točko pa je s petjem in igranjem na kitaro pripravila tudi učenka Ana. Uvodno liturgijo je imela duhovnica Judit Andrejek, oltarsko berilo je bral mag. Robert Celec, pridigo in ostali verski obred pa je vodil duhovnik Leon Novak. Za zaključek božje službe so vsi zbrani v cerkvi, ob spremljavi orgel, zapeli pesem »Sveta noč«.

Foto: Nina Palatin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje