Trikraljevska akcija koledovanje Frančiškovih otrok iz Veržeja

Koledniki so letos obiskali okoli 500 domačij v župniji Veržej

Jože Žerdin, nedelja, 28. december 2014 ob 11:50
Koledovanje v Veržeju

Koledovanje v Veržeju

V župniji Veržej deluje skupina Frančiškovih otrok, ki se v adventnem času pripravlja na trikraljevsko akcijo koledovanja. Letos je bilo trikraljevsko koledovanje v župniji Veržej že četrto leto zapored in otroci se z velikim veseljem odločajo za koledovanje.

Frančiškovi otroci so se na koledovanje pripravljali s srečanji, duhovnimi pripravami in molitvijo, vodila pa jih je sestra Zalika Svenšek. V skupini veržejskih kolednikov so mladi stari od 6 leta starosti do srednješolcev, ki so bili oblečeni v trikraljevska oblačila, katera jim je sešila domačinka Štefka Šterman. Koledniki Frančiškovih otrok so se v petek, 26. decembra zbrali v prostorih župnišča v Veržeju, kjer so se oblekli v trikraljevska oblačila, domači župnik Jože Brečko pa je opravil še trikraljevski blagoslov, katerega so potem ponesli na domačije v Bunčane, Veržej in Banovce.

Od hiše do hiše so hodili peš in prinašali blagoslov. V treh dneh so obiskali okoli 500 domačij v župniji Veržej. Ko so prišli k hiši so zapeli trikraljevsko pesem in na vhodna vrata s kredo napisali 20+G+M+B+15 - MIR+POGUM+BLAGODSLOV. Letošnje geslo je »Naše veselje za srečo drugih«, kajti na tak način so Frančiškovi otroci pomagali otrokom, ki so pomoči potrebni. Koledniki iz Veržeja bodo zbrane darove namenili za misijonsko središče Slovenije in od tam bo šel denar med slovenske misijonarje na Madagaskar, Ukrajino in Etiopijo.


Več v Kultura in izobraževanje