Božični dobrodelni koncert zagrebških zdravnikov pevcev

Župnija Ljutomer je v župnijski cerkvi priredila koncert zagrebških zdravnikov pevcev

Nuša Novak, ponedeljek, 5. januar 2015 ob 16:09
Božični dobrodelni koncert v Ljutomeru

Božični dobrodelni koncert v Ljutomeru

V nedeljo, 4. januarja, je župnija sv. Janeza Krstnika Ljutomer v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer, po večerni sveti maši, priredila božični dobrodelni koncert zagrebških zdravnikov pevcev. Organizatorja koncerta sta bila župnik in dekan Andrej Zrim ter dr. Ivan Kos, kardiolog v Radencih, ki je prav tako član zbora zagrebških zdravnikov in se že dolga leta trudi za uspešno sodelovanje s svojo severno sosedo.

Pester koncertni program je obsegal božične pesmi iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Nemčije, Francije, Madžarske, Anglije in Združenih držav Amerike. 24 izjemno dobrih pevcev, nam je še v tako mrzlem nedeljskem zimskem večeru, prineslo toplino in veselje v naša srca z izborom najlepših božičnih pesmi širom sveta.

Skozi celoten koncert je zbor spremljal na orgle Darko Kristović, dr. med., dirigiral je Leonard Bergovec, dr. dent. med., program pa je povezovala prof. Lidija Kos Ulčar – hčerka dr. Ivana Kosa.

Ob koncu koncerta je svoje razmišljanje delil z nami dr. Kos, ki je župniku Andreju poklonil prečudovito darilo, katerega je ustvaril prav tako član zbora Zagrebških zdravnikov.

Prostovoljni darovi, ki so jih zbrali na koncertu, bodo namenjeni za župnijsko Karitas Ljutomer, zato se je ob koncu, predsednica Karitas Ljutomer, Marija Pušenjak, zahvalila vsem obiskovalcem za zbrane donacije ter gostujočim pevcem za njihov čudovit nastop in prihod v Ljutomer.

Koncert si je ogledal tudi škof dr. Peter Štumpf.


Več v Kultura in izobraževanje