Zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta v Ljutomeru

Zasedanja so se udeležili delegati iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Razkrižje, OŠ Križevci in OŠ Stročja vas

Prlekija-on.net, torek, 27. januar 2015 ob 09:45
Medobčinski otroški parlament

Medobčinski otroški parlament

V ponedeljek, 26. januarja, je v sejni sobi Občine Ljutomer, potekalo zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta, ki so se ga udeležili delegati šestih osnovnih šol, in sicer iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Razkrižje, OŠ Križevci in OŠ Stročja vas.

Mladi vsako leto pripravijo zanimive poglede na izbrano temo, o kateri se želijo pogovarjati. Letošnja tema je izobraževanje in poklicne orientacije. Delegati so se spraševali kdo so, kaj zmorejo in znajo, kaj jih zanima in kaj si želijo postati.

Zbrane sta uvodoma nagovorili predsednica Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer Mateja Robinščak in regijska koordinatorica otroškega parlamenta za Pomurje Mateja Leskovar Polanič. V imenu Občine Ljutomer je zbrane pozdravila in jim zaželela uspešno delo strokovna delavka občinske uprave Karmen Lah.

Kot strokovni gostje so se zasedanja udeležili mag. Tatjana Bezić, pedagoginja in svetovalka na Zavodu RS za šolstvo, psihologinja Jelka Jež, vodja Urada za delo z Zavoda RS za zaposlovanje in podjetnik Franc Vrbnjak. Prisotne so bile tudi ravnateljice in strokovne delavke sodelujočih osnovnih šol.

Po predstavitvi poročila lanskoletnega 24. nacionalnega otroškega parlamenta so sledile predstavitve dela po šolah in razprava vseh sodelujočih delegatov. Besedo so dobili povabljeni gostje, ki so odgovarjali na vprašanja delegatov. Na koncu so izvolili dve delegatinji, Evo Škrbenta in Kristino Žižek za 25. nacionalni otroški parlament ter podali predloge za temo 26. nacionalnega otroškega parlamenta.


Več v Kultura in izobraževanje