Glasbena ura za otroke v vrtcih

Nastop učencev GŠ Slavka Osterca Ljutomer v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 3. februar 2015 ob 22:35
Glasbena ura za otroke v vrtcih

Glasbena ura za otroke v vrtcih

Vloga kulture in umetnosti je v vzgoji vsakega otroka izrednega pomena, saj v otrokov svet vnaša toplino, radost in življenje ter tako pomembno vpliva na njegov razvoj. Povezava in spoznavanje klasične glasbe je nenadomestljivo sredstvo estetske vzgoje, ki v otroku vzbuja smisel za lepo in ga uči doživljanja, izražanja in ustvarjanja.

Dolgoletno sodelovanje z vrtci, je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer v tem letu nadgradila z glasbeno pravljico, v kateri je bila predstavljena široka paleta instrumentov, ki jih poučujejo v glasbeni šoli.

Glasbeno pravljico si je v dveh predstavah v ponedeljek, 2. februarja, ogledalo 370 otrok iz vrtcev Veržej, Mala Nedelja, Cezanjevci, Stara Cesta, Cven, Stročja vas, Razkrižje, Ljutomer in Gresovščak.

Zadovoljni obrazi otrok in pohvale vzgojiteljic o izvedeni glasbeni pravljici, je sodelovanje z glasbeno šolo in vrtci v prihodnosti še poglobilo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje