Ravnatelj je ponosen na svoje učence

Odlični dosežki učencev Glasbene šole Gornja Radgona na 18. regijskem tekmovanju

Branko Košti, torek, 17. februar 2015 ob 15:04
Učenci in njihovi učitelji iz Glasbene šole (GŠ) Gornja Radgona so se tudi letos odlično odrezali na že 18. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Štajerske in Pomurja, ki je potekalo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, ter na glasbenih šolah Ptuj in Ormož. GŠ Gornja Radgona sta v disciplini kitara, kategorija 1.a, uspešno zastopala učenca Jurij Dumić in Nino Roškar, z mentorjem Samom Ismajlovičem. Jurij Dumić je prejel srebrno priznanje, Nino Roškar pa zlato priznanje in se tako uvrstil na državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije. V disciplini kitara, kategorija 1. c, je nastopil Žan Bedrač (mentorica Klavdija Kovič) in prejel zlato priznanje.

V disciplini komorna igra, kategorija 1.a, so tekmovali s kvartetom klarinetov GŠGR v sestavi Enja Ritonja, Kaja Rihtarič, Amanda Kaučič Rajšp in Pia Novak (mentorica Kaja Smogavec) in z lahkoto osvojili zlato priznanje in prvo mesto. S tem rezultatom so se uvrstili na državno tekmovanje. V isti disciplini in kategoriji 1.b, pa je trio flavt v sestavi Barbara Brumen, Julija Lukovnjak in Špela Kraupner (mentorica Marija Đurić) priigral srebrno priznanje. Vsi prejemniki zlatih priznanj Nino Roškar in Žan Bedrač ter kvartet klarinetov (Enja Ritonja, Kaja Rihtarič, Amanda Kaučič Rajšp in Pia Novak) se bodo tako udeležili 44. državnega tekmovanja mladih glasbenikov RS – TEMSIG, ki bo potekalo med 9. in 20.3. 2015, v glasbenih šolah Primorske regije.

Ravnatelj GŠ Gornja Radgona Tomaž Polak, je ob tej priložnosti iskreno čestital vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem za dosežene odlične rezultate in se hkrati zahvalil za ves vložen trud in opravljen dodatni pouk, ki je potekal velikokrat tudi ob vikendih. Ponosen je na svoje učence in njihove mentorje, vsem pa je zaželel tudi uspešen nastop na državnem tekmovanju in čim boljši rezultat, v kar pa ne dvomi. GŠ Gornja Radgona je znova dokazala, da vključuje sposobne učence in da v tem javnem zavodu poučujejo strokovno izobraženi in zelo motivirani učitelji, ki konstantno že več let posegajo po najvišjih rezultatih.

"Cilj sodelovanja na tekmovanjih niso samo osvojeni rezultati, ampak odkrivanje in vzpodbujanje mladih talentov in predstavitev njihovih sposobnosti, spodbujanje učencev k dodatnemu delu in poglobitev znanja ter izmenjava pedagoških izkušenj in znanj med učitelji, kar je ključnega pomena za nadaljnje uspešno pedagoško delo. Nenazadnje pa so rezultati iz tekmovanj dober kompas, ki kaže, v katero smer in s kakšno dinamiko se odvija naše pedagoško poslanstvo", je med drugim povedal ravnatelj Polak.

Dodal je tudi, da ob že omenjenih tekmovalcih učitelji še intenzivno pripravljajo učence še za nekatera domača in mednarodna tekmovanja, ki bodo potekala v pomladanskih mesecih, kot so: 41. državno tekmovanje mladih glasbenikov RS – TEMSIG, Mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov v Krškem, Puli, Varaždinu in Požarevcu, državno tekmovanje šolskih pihalnih orkestrov (PO GŠGR), Mednarodno tekmovanje harmonikarjev v Moravskih Toplicah...


Več v Kultura in izobraževanje