Potovanje Potepuške zarje po ministrantsko

Ministrantske duhovne vaje v Veržeju

Nuša Novak, ponedeljek, 23. februar 2015 ob 10:12
Ministrantske duhovne vaje v Veržeju

Ministrantske duhovne vaje v Veržeju

Težko pričakovane šolske počitnice so se začele in Marijanišče v Veržeju so od nedelje, 15. februarja pa vse do torka 17. februarja 2015, zapolnile zgodbe iz Narnije. Okoli 80 nadebudnih ministrantk in ministrantov, od tega 10 ministrantov iz ljutomerske župnije, se je na počitniške dogodivščine podalo z zgodbo iz Narnije - Potovanje Potepuške zarje.

Da so se imeli res lepo, so poskrbeli najprej sami s svojo dobro voljo, zvedavostjo in razigranostjo. Kuharice v Penzionu Mavrica so poskrbele, da jim želodčki niso krulili, če pa se je kateri le oglasil, so po kakšen priboljšek pohiteli k aparatu, ki na ukaz izdaja željen artikel. Da so imeli ministranti kaj za početi, so jih zaposlili animatorji Salezijanskega mladinskega centra Veržej. Poleg filmskih užitkov narnijske dežele in dogodkov, so se v skupinah lotili kakega zamaha na globlje in odkrivali simboliko filma ter jo primerjali s svojo ministrantsko službo ob oltarju, kjer se pri vsaki sveti maši daruje Jezus.

Trije dnevi so minili kot blisk, če prav ni jasno, ali bolj za udeležence ali animatorje. Ob koncu je sledila le še sveta maša in kosilo, nato pa so odhiteli vsak na svoj dom, novim počitniškim dogodivščinam naproti. Z željo, da bodo kljub slabostim tako zvesti sebi in Jezusu, kakor so bili filmski junaki na dolgem potovanju zvesti Aslanu.


Več v Kultura in izobraževanje