Na Razkrižju pripravili prireditev posvečeno mednarodnemu dnevu maternega jezika

Ob tem so želeli poudariti spoštovanje do lastnega jezika in hkrati pokazati spoštovanje do jezikov drugih narodov

Prlekija-on.net, sobota, 28. februar 2015 ob 09:42
Prireditev posvečena mednarodnemu dnevu maternega jezika

Prireditev posvečena mednarodnemu dnevu maternega jezika

​V Občini Razkrižje, so v petek, 27. februarja, organizirali prireditev posvečeno mednarodnemu dnevu maternega jezika. Ob tem so želeli poudariti spoštovanje do lastnega jezika in hkrati pokazati spoštovanje do jezikov drugih narodov.

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje, so se zbrali ljudje različnih poklicev, narodov in narodnosti, ki so lahko slišali besedila v slovenskem, hrvaškem, nemškem, madžarskem, bosanskem, francoskem in angleškem jeziku. Nekateri so prebrali besedila znanih knjižnih del, drugi so predstavili svoje literarne stvaritve, zapeli ali le izpovedali svoja občutenja. Ljudje, ki so tukaj na začasnem delu, so zbranim zaupali svoja občutenja in tudi probleme s katerimi se pri nas srečujejo.

Prireditev je povezoval župan, Stanko Ivanušič. Prireditve sta se udeležila tudi ravnateljica OŠ Razkrižje, Anica Šimonka, ki je sodelujočim spregovorila nekaj vzpodbudnih besed ter župnik msgr. Franc Režonja, ki je za to priložnost pripravil besedilo v slovenskem in madžarskem jeziku ter predstavil glavne razlike med njima.

To je bilo prvo tovrstno srečanje pri nas, ki se je izkazalo kot zelo uspešno. Sklenili so, da bo postalo tradicionalno, saj v sebi nosi globoko sporočilo o medsebojnem spoštovanju, toleranci, strpnosti in dialogu.


Več v Kultura in izobraževanje