Predstava ob dnevu žena in materinskem dnevu

Kulturno društvo »Peter Dajnko« iz Črešnjevcev tudi letos prireja kulturno prireditev ob počastitvi praznika vseh žena in materinskem dnevu

Prlekija-on.net, torek, 10. marec 2015 ob 13:54
Prireditev »Ta šopek je zate«, bo v soboto, 14. marca, ob 18.00 uri v avli OŠ Gornja Radgona

Prireditev »Ta šopek je zate«, bo v soboto, 14. marca, ob 18.00 uri v avli OŠ Gornja Radgona

Kulturno društvo Peter Dajnko sodi med najstarejše delujočo kulturno društvo v občini Gornja Radgona, saj njegov začetek ustanove in delovanja sega v daljno 1981 leto. V društvu, ki šteje 36 članov, aktivno delujeta dve skupini - Tamburaška skupina, ki letos praznuje 105 let delovanja in Otroška folklorna skupina, ki pa bo letos zabeležila svojih prvih 5. let aktivnosti.

V društvu si vseskozi prizadevajo ohranjati ljudsko izročilo muziciranja na tamburice in folklornega plesanja, radi pokažejo svoje znanje in popestrijo najrazličnejše kulturne dogodke,  prireditve in predstave. Ena izmed  takšnih kulturnih predstav, ki jo pripravljajo v društvu že vrsto let, sodi tudi predstava ob počastitvi praznika vseh žena ter materinskega dneva v mesecu marcu. Predstava, ki so jo omogočili JSKD OI Gornja Radgona, občina Gornja Radgona in OŠ Gornja Radgona z naslovom »Ta šopek je zate«, bo v soboto, 14. marca, ob 18.00 uri v avli OŠ Gornja Radgona. Najlepši šopek bodo izročili vsem ženam in materam prav s svojim prisrčnim nastopom otroci iz Vrtca Manko Golar PE Črešnjevci, učenci OŠ Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina OŠ Apače, Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci in drugi.

Vljudno vabljeni!

Foto in tekst: Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje