Srečanje s pisateljico, ki piše o ljubezni

O romanu »Zakaj si zame prepovedana ?« v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 12. marec 2015 ob 09:17
Branje knjige »Zakaj si zame prepovedana ?«

Branje knjige »Zakaj si zame prepovedana ?«

Na »Dan 40 mučencev« je za branje svoje knjige »Zakaj si zame prepovedana ?« v torek, 10. marca popoldne, navduševala zbrane v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Veronika Fermevc Ban iz Slovenske Bistrice. Knjigo in pisateljico je v uvodu predstavila Zlatka Murtić, potem pa je »glavno besedo« imela prav avtorica.

Vsem prisotnim ženskam je čestitala za praznike od 8. do 25. marca in še vse do konca maja, a prisotnim predstavnikom »močnejšega spola« ob dnevu, ki se ga je prijelo ime »Dan 40 mučencev«. Povedala je, da se je v mladosti »videla doma« na področju matematike in fizike, to ji je tedaj bila usmeritev še za študij, a je do upokojitve delala vse drugo, večino časa v knjigovodstvu. A po upokojitvi pred osmimi leti se je odločila za pisanje. Tako je pred letom dni, marca 2014, pri mariborski založbi VED izšel njen roman - prvenec z naslovom »Zakaj si zame prepovedana ?«. Odtlej spoznava vedno nove in nove ljudi, zve za prenekatero podobno življenjsko zgodbo, ki je na drugačen način opisana v njenem romanu, a se kar naprej vrti okrog ljubezni.

Prisrčen je bil uvod Veronike Fermevc Ban: »Za začetek bi karvse objela !« kot pozdrav zbranim in nadaljevala »...rada bi spodbudila občutek za ljubezen.« To je pa pravzaprav tudi osnovna vsebina oziroma rdeča nit njenega romana, kajti po njenem je zbrala pogum za izražanje najbolj globokih čustev, kot so milina, toplina, topla beseda... Brez tega ni našega vsakdana.

Torej bo treba vzeti njeno knjigo v roke, jo prebrati, razmisliti o sebi in svojih ravnanjih do bližnjih ter se ponovno srečati z avtorico romana, ki je z neizmerno energijo pripravljena govoriti o treh najpomembnejših stvareh v življenju: ljubezen, ljubezen in še enkrat LJUBEZEN.


Več v Kultura in izobraževanje