EKOdan na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

V eni šolski uri so dijaki in razredniki nabrali približno osem velikih vreč komunalnih odpadkov in prav toliko vreč odpadne plastike

Prlekija-on.net, torek, 24. marec 2015 ob 18:26
EKOdan na GFML

EKOdan na GFML

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) tudi letos sodeluje v projektu Pozor(!)ni za okolje, ki ga organizira podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires. Tako je v torek, 24. marca, na GFML potekal EKOdan, kjer sta bili organizirani zbiralna in čistilna akcija.

V času razrednih ur so se dijaki in razredniki podali na sprehod po Ljutomeru. Opremljeni so bili z rumenimi in s črnimi vrečami, v katere so pobirali smeti. V eni šolski uri so nabrali približno osem velikih vreč komunalnih odpadkov in prav toliko vreč odpadne plastike.

Obenem je ves dan na šoli potekala akcija zbiranja starega papirja, tonerjev in praznih baterij. Zbrali so približno tri tone starega papirja, 8000 kosov praznih baterij ter 710 kosov tonerjev in kartuš.

»Na šoli skušamo dijake ves čas ekološko ozaveščati. Za to skrbijo dijaki, ki obiskujejo izbirni predmet študij okolja in dijaki EKOkrožka. Sodelujemo v mnogih projektih in na različnih natečajih. Letos smo se že drugič udeležili tudi državnega tekmovanja iz znanja ekologije, na katerem je naša dijakinja Sara Trstenjak dosegla 2. mesto in zlato priznanje. Ker se zavedamo, da v moderni družbi delovanje v smeri trajnostnega razvoja predstavlja kulturno normo, spodbujamo dijake in delavce šole, da s svojimi aktivnostmi delujejo okolju prijazno skozi celo šolsko leto,« pravita mentorici Mateja Godec in Sonja Ferčak.


Več v Kultura in izobraževanje