Priznanja veteranom vojne za Slovenijo 1991

Redni letni zbor članov združenja VVS Gornja Radgona

Filip Matko, torek, 31. marec 2015 ob 14:13
Redni letni zbor članov združenja VVS Gornja Radgona

Redni letni zbor članov združenja VVS Gornja Radgona

V soboto, 28. marca popoldne, je v prostorih Kongresne dvorane hotela Radin v Radencih potekal redni letni občni zbor članic in članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo 1991 Gornja Radgona, ki ga je v minulem obdobju kot predsednik vodil Jožef Makovec s podpredsednikom Nikolajem Brusom. To združenje šteje 734 članic in članov, na zboru pa jih je sodelovalo 85.

Po tradicionalnem simbolnem dejanju, ki ga je izvedel praporščak Matjaž Perša ob branju slovesnega besedila iz ust Nikolaja Brusa, je sledila razdelitev izkaznic trinajstim novim članom, podeljena pa so bila tudi priznanja. Pisno priznanje Območnega združenja VVS Gornja Radgona so prejeli: Marjana Škrobar, Dragica Klun, Lojzka Donko, Franc Škrobar, Miroslav Štelcl, Darko Fekonja, Milan Kaučič, Milan Erdela in Franc Slekovec. Zahvalne listine so prejela območna združenja ZVS Lenart, Ljutomer, Lendava in Murska Sobota, spominski tetraeder pa poveljnik 72. brigade SV v Mariboru polkovnik Franc Koračin. Spominsko plaketo ZVVS so podelili Radenski d.d. in Zdravilišču Radenci - Sava turizem. Bronasto plaketo ZVVS so prejeli Brane Klun, Franc Koračin, Martin Novak, Matjaž Perša in Andrej Rugole. Zlato plaketo ZVVS pa bo na srečanju veteranov v Mežici prejel Zvone Benko.

Sledilo je zasedanje občnega zbora, ki ga je kot predsednik delovnega predsedstva vodil Dušan Zagorc. Podana so bila poročila o delu veteranske organizacije 1991 v letu 2014, sprejet pa je bil tudi program dela za leto 2015.


Več v Kultura in izobraževanje