Kasaški klub Ljutomer slavil na petih od šestih dirk

Na hipodromu v Ljutomeru se je pričela letošnja sezona kasaških dirk

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2015 ob 09:32
Uvodne kasaške dirke sezone 2015

Uvodne kasaške dirke sezone 2015

Na velikonočni ponedeljek tradicionalno v Ljutomeru potekajo kasaške dirke, letos je Kasaški klub Ljutomer na uvodnih dirkah sezone gostil 47 kasačev iz celotne Slovenije, ki so se pomerili v šestih dirkah.

V delno sončnem, a vetrovnem in mrzlem vremenu so obiskovalci lahko videli pet domačih zmag. Zmagali so DELUX MS (Slavič Mitja), LUTHER KING (Sagaj Jože ml.), DREAM CATCHER (Zadel Peter ml.), FLORKO (Sodec Darko) v osrednji rejski dirki Ljutomerski kasač ter JASA GL (Zorko Dušan). V preostali dirki je slavil JURKO (Arnol Andrej - KK Komenda).

V uvodu dirk je potekal tudi blagoslov z željo po uspešni kasaški sezoni, ki ga je izrekel ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ki je ob tem prejel tudi popotni list Republike Prlekije. Naslednje dirke v Ljutomeru bodo 24. maja.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij iz četrte dirke za 3 do 14-letne slovenske kasače z zaslužkom do 8.000 evrov ter osrednje dirke za 5 do 10-letne Ljutomerske kasače - Rejska dirka Ljutomerski kasač, ki je tudi celotna prikazana v videu.

Vse podrobne rezultate najdete tukaj.


Več v Šport