Milan Belec, prejemnik kipca štorklje Pomurske turistične zveze, na sprejemu pri županji

Milan Belec si je zastavil promocijo turizma na zelo edinstven, specifičen in malo drugačen način

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2015 ob 11:28
Milan Belec in Olga Karba

Milan Belec in Olga Karba

V petek, 3. aprila, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela Milana Beleca, prejemnika kipca štorklje, ki ga Pomurska turistična zveza podeljuje najzaslužnejšim na področju turizma. Kipec štorklje je tako največje priznanje, ki ga podeljujejo v pomurskem turizmu.

Preberite tudi:
Milan Belec prejemnik kipca štorklje za najzaslužnejše na področju turizma
Milan Belec si je zastavil promocijo turizma na zelo edinstven, specifičen in malo drugačen način. Z inovativnim in ustvarjalnim pristopom je postavil del Pomurja na turistični zemljevid, s tem pa promovira turistično ponudbo določenega okolja ter vpliva na boljšo prepoznavnost Pomurja.

Milan Belec, predsednik Etnološkega društva Künštni Prleki in Republike Prlekije, je z družino in prijatelji začel z oživljanjem lokalnih tradicij na območju Železnih Dveri in Jeruzalemskih goric že v osemdesetih. Med drugim je s serijo oddaj "Kunštni Prleki" in Dežela med Muro in Dravo, na svojevrsten način povezal ponudbo tega dela reke Mure, od Apač do Razkrižja. Oživljanja tradicije se je lotil na zanimiv način, vanj vključil prleški dialekt in humor. S takim pristopom vzbuja zanimanje širšega kroga posameznikov izven regije, ki se na njegove ideje odzivajo pozitivno.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje