Veličasten sprejem novega svetovnega prvaka v Gabrniku

Dejan Zavec je novi svetovni boksarski prvak v supervelterski kategoriji po verziji WBF

Branko Košti, nedelja, 12. april 2015 ob 21:19

Dejan Zavec

Središče male obcestne vasice Gabrnik v občini Juršinci, so v čudovitem zgodnjem nedeljskem popoldnevu, napolnili številni ljubitelji športa, predvsem boksa. Prišli so od blizu in daleč, vseh starosti, od najmlajših, do takšnih, ki si pri hoji že morajo pomagati s palico. Vsi pa so prišli z eno željo, od blizu videti svojega junaka, Dejana Zavca, klenega Haložana, katerega so vaščani Gabrnika in občani občine Juršinci, zaradi njegove skromnosti, poštenosti, pristnosti in preprostosti, že pred dolgimi leti vzeli za svojega. Želeli so izraziti zahvalo in priznanje prijatelju in sovaščanu za športni uspeh, s katerim se lahko ponašajo redki športniki, naslov svetovnega prvaka v boksu v supervelterski kategoriji po verziji WBF.

Nepopustljiva borbenost, odločnost, maksimalna fizična pripravljenost in seveda dobre taktične odločitve, katere krasijo šampiona ves čas njegove dolge in uspešne kariere, so bile tudi v soboto zvečer odločilne v dvoboju z belgijskim boksarjem armenskega rodu, devet let mlajšim Sašo Jengoianom v mariborski dvorani Tabor. Še posebej zaradi zgodnje poškodbe arkade, so mu te njegove lastnosti, seveda ob huronski podpori več  tisočglave množice v dvorani, prinesle zmago in naslov svetovnega prvaka v novi kategoriji. Njegova zmaga je še toliko vrednejša, ker so mu jo sodniki dosodili soglasno, čeprav je bil eden od sodnikov Belgijec.

Kakor ob vseh Dejanovih uspehih in tudi kakšnem spodrsljaju, so tudi nedeljski sprejem pripravili njegovi najzvestejši navijači, člani Fan kluba Dejana Zavca, seveda v sodelovanju z gasilci in Občino Juršinci. Ob prihodu na prizorišče so gasilci pripravili vodno zaveso, kmalu po izstopu iz avtomobila so ga obkrožili novinarji in kamere, šele nato se je pomešal med obiskovalce, se z njimi rokoval, fotografiral in tudi delil avtograme. S častne tribune se je ponovno zahvalil vsem, ki ga podpirajo na njegovi športni poti in seveda vsem, da so mu tako množično prišli izkazat zahvalo in spoštovanje. Za najnovejši in tudi vse dosedanje uspehe, mu je čestital župan Občine Juršinci Alojz Kaučič in izrazil veselje, da ima srečo biti župan v času, ko občan njihove Občine dosega naslove svetovnega prvaka.

Še poljub in šopek iz rok podžupanje Dragice Toš Majcen, pa zdravica s penino, nato se je Dejan podal med svoje najbližje, družino, prijatelje, sodelavce ter znance in začela se je prava fešta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno