Supermarket Jager tudi v Turnišču

Svečana otvoritev novega supermarketa Jager v Turnišču

Bojan Sobočan, petek, 17. april 2015 ob 18:10
Odprtje supermarketa Jager v Turnišču

Odprtje supermarketa Jager v Turnišču

Družinsko podjetje Jagros se širi tudi na področje Pomurja. V četrtek, 16. aprila, je bila svečana otvoritev njihovega novega supermarketa Jager v Turnišču. Slednja je petintrideseta v njihovi trgovski verigi.

Svečana otvoritev je bila prav poseben dan za Turnišče in Varašance, kakor namreč pravijo njihovim prebivalcem. Turnišče je že skozi svojo celotno zgodovino bilo znano po trgovski dejavnosti in sejmih.

V otvoritvenem programu so sodelovali otroci Vrtca Turnišče in učenci Osnovne šole Turnišče ter domača društva. Trgovino sta slavnostno odprla direktor podjetja Jagros Franc Jager in županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver.

Otvoritev novega in bogato založenega supermarketa je v Turnišče privabila številne kupce tako iz domače občine, kakor tudi okoliških krajev. Supermarket bo strankam ponujal poleg živilskega programa, še neživilski program, oblačila, belo tehniko, vrtni in gradbeni program. Otvoritev novega trgovskega centra je pomembna tudi z vidika zaposlitve ljudi.

Na prodajnih policah želijo v čim večji meri ponujati blago slovenskih proizvajalcev. Trenutno se na njihovih policah nahaja približno tretjina slovenskega blaga, ostalo pa je uvoženega.

Podjetje Jagros je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1989, v katerem so začeli s štirimi zaposlenimi. V tem času je podjetje preraslo v veliko slovensko trgovsko podjetje, ki se postavlja ob bok ostalim velikim trgovcem na slovenskem tržišču. Danes je v njihovem podjetju zaposlenih več kot štiristo ljudi.

Njihove trgovine so prepoznavne pod imenom Trgovine Jager. Glavna dejavnost podjetja je maloprodaja živilskega in neživilskega blaga. Podjetje naj bi v bližnji prihodnosti postavilo večji trgovski center še v Odrancih in Ljutomeru.


Več v Gospodarstvo