Nova zmaga gasilcev PGD Savci na valovih Mure

Med ženskimi ekipami najboljše članice KKRK Petajnci

Branko Košti, ponedeljek, 11. maj 2015 ob 20:47
Zmagovalci

Zmagovalci

Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona je, kot že nekaj let v začetku maja, v sodelovanju z Društvom Moja Mura in Prostovoljnim gasilskim društvom iz sosednje Avstrije (FF Bad Radkersburg), pripravilo tekmovanje na reki Muri pod imenom »Dan reke Mure – Gornja Radgona & Bad Radkersburg«.

Namen tekmovanja, katerega moto je »Mura nas povezuje – Die Mur verbindet uns«, je usposabljanje gasilskih enot, enot civilne zaščite in drugih organizacij, katere delujejo na poplavnih območjih, hkrati pa opozoriti na nujnost ohranjanja naravnega okolja reke Mure z okolico. Hkrati je tudi priložnost za druženje strokovne javnosti, druženje prebivalcev z obeh bregov Mure in svojevrstna turistična promocija sosednjih dežel.

Tekmovanje je potekalo v kategoriji rafting čoln (posadka 6+1 člani ekipe), na 1000 m dolgi progi s startom v Termah Bad Radkersburg in ciljem na slovenski strani v novem pristanu v Gornji Radgoni.

Na, zaradi precej visokega vodostaja, zahtevni progi, se je pomerilo 22 (18 moških in 4 ženske) ekip iz Pomurja, Štajerske, nekaj tudi iz drugih delov Slovenije ter sosednje Avstrije, ki so ob varovanju GA-PO-RA iz Gornje Radgone, tekmovale na izpadanje. Najboljša je bila ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Savci, ki je tudi sploh najuspešnejša na dosedanjih prireditvah, kajti po dvakrat je že bila prva in druga. Takoj za njimi je bila ekipa iz sosednjega Bad Radkersburga, tretje mesto pa je šlo v Pristavo pri Ljutomeru. Med dekleti so pričakovano slavile tekmovalke Kajak, kanu in rafting kluba Petanjci, pred PGD Senešci iz okolice Velike Nedelje, in Stavenske flore iz Stavešincev. Po tekmovanju so vse ekipe prejele priznanja za sodelovanje, vsak član spominsko majico, prve tri uvrščene ekipe pa so prejele še pokale in medalje ter praktične nagrade.

Letos so na "Moji Muri" aktivno sodelovali tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so v sodelovanju z inšpektorjem za plovbo po celinskih vodah iz Ministrstva za infrastrukturo, predstavili način nadzora plovbe po celinskih vodah. Prireditev so popestrili tudi lastnik ameriških vojaških starodobnikov, seveda pa na dogodku ni manjkalo niti kulinaričnih in drugih dobrot...

Končni vrstni red, moški: 1. PGD Savci (Roman Horvat, Ivan Krajnc, Mirko Raušl, Andrej Krajnc, Borut Janžekovič, Lazar Sokolov, Primož Majcen), 2. FF Bad Radkersburg, 3. PGD Pristava, 4. PGD Melinci, 5. PGD Trnovci itd.

Končni vrstni red, ženske: 1. KKRK Petanjci (Ksenija Gomboc, Anja Zamuda, Jasmina Fartek, Mateja Zamuda, Maja Zamuda, Nika Klobasa, Špela Berič), 2. PGD Senešci, 3. Stavenske flore, 4. Medicinke.


Več v Kultura in izobraževanje