Policisti skuhali najboljši vojaški bograč

Vojaški in policijski veterani ter nekdanji teritorialci so ob dnevu Slovenske vojske vihteli kuhalnice

Branko Košti, sreda, 20. maj 2015 ob 20:19
Kuhanje vojaškega bograča

Kuhanje vojaškega bograča

Nedavno še znamenita prekmurska, sedaj pa že skoraj ponarodela slovenska jed, bograč, je izziv za številne ljubiteljske kuharje, saj se tekmovanja v kuhanju jedi iz treh vrst mesa in krompirja, kar vrstijo. Brez tovrstnega tekmovanja ni minil niti Dan Slovenske vojske na letališču v Rakičanu.

Prireditvi primerna je bila tudi sestava ekip, saj je tokrat »vojaški« bograč kuhalo 14 ekip vojaških veteranov, nekdanjih teritorialcev in ekipa Policijskega veteranskega združenja Sever za Pomurje. In prav ta ekipa v sestavi: Igor Klarič, Milena Kovačič, Slavko Pelc in Peter Horvat, je najbolje »zadela« okuse članov strokovne komisije, saj jim je po trdem boju s samimi odličnimi kuharji, dodelila prvo mesto.

Vodja zmagovalne ekipe Igor Klarič je povedal, da »se skrbno izbrani ekipi sploh ni poznalo, da je občasno deževalo in kapljalo v šotor po neumornih kuharjih, ki smo tokrat zmagali še v eni bitki«. Morda je recept za uspeh prav dobra organizacija ekipe, saj so si delo strogo delili: za začimbe in mešanje sestavin sta bila zadolžena Igor in Peter, za ogenj pod kotlom je skrbel Slavko, Milena pa je bila glavna aranžerka, kuharica in tudi slaščičarka. Vsi skupaj pa so skrbeli, da od mize nihče ni odšel lačen in žejen. Pomemben delež k zmagi je prispevala posebna ekipa za promocijo društva Sever v sestavi: Janez Kodelič, Bernarda Plazar, Vilijem Trplan in častni predsednik društva Ciril Magdič.


Več v Družabno