»Namakali trnke« v ribniku »Pri Gustiju«

Ribiške kravate za vse rekreativne ribolovce

Filip Matko, četrtek, 21. maj 2015 ob 09:16
Rekreativni ribolov v Boračevi

Rekreativni ribolov v Boračevi

Rekreativni ribolov ob umetnem ribniku »Pri Gustiju« (Avgusta Preloga) v Boračevi pri Radencih so v ponedeljek, 18. maja, tradicionalno pripravili DOSOR-jevci. Na ribiškem druženju med 9-o in 12-o uro so se zbrali stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob njih pa tudi spremljevalci.

Med rekreativnimi ribiči je bila stanovalka Marija Kraljič in deset stanovalcev DOSOR-ja: Ratko Majstorović, Maksimiljan Korošec, Esad Djeferović, O Tone Kralj Prvi, Jože Urankar, Valentin Sevšek, Hasan Macanović, Smiljan Homec, Branko Ločnikar in Janez Perš ter šesterica spremljevalcev: izmed zaposlenih v DOSOR-ju Klaudija Zemljič, Blaž Himelrajh in Danijel Miholič, DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš ter ribiška mentorja Adolf Lamut in Jože Robar.

Ob nasvetih in pomoči slednjih dveh so rekreativci skupno izvlekli 26 rib. Za najboljšo trojico so bili proglašeni: Hasan Macanović (ujel je 5,40 kg težkega amurja !), Smiljan Homec in Branko Ločnikar. Ti trije so za nagrado prejeli kupone za sadno kupo v Slaščičarni in kavarni Tropicano (Džemo Hamiti) v Radencih. Je pa vsak izmed udeležencev prejel tudi »ribiško kravato«. Ta spominček je posebej za to priložnost pripravila prostovoljka Marija Erveš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno