Otroci iz vrtca in učenci OŠ Mala Nedelja so prejeli bralne značke

Gost na podelitvi je bil pesnik Marko Kočar

Branko Košti, ponedeljek, 1. junij 2015 ob 11:38
Podelitev priznanj za bralno značko v Mali Nedelji

Podelitev priznanj za bralno značko v Mali Nedelji

Hitro se približuje konec šolskega leta, učenci devetih razredov so se že poslovili od osnovnošolskih klopi, zato je tudi čas za nagrade in priznanja učencem za dosežene uspehe v iztekajočem šolskem letu.

Nagrada za vložen trud in dosežene rezultate pa niso le ocene, pridobljene na podlagi izkazanega obvladovanja učne snovi, ampak tudi nagrade in priznanja, katere si prislužijo učenci na področjih, ki presegajo meje obveznega učnega procesa.

Ena izmed nagrad je tudi priznanje za bralno značko. Sodelovanje v tekmovanju za to priznanje ni obvezno, vendar zato nič manj pomembno, saj mlade množica elektronskih medijev, odteguje od branja, zato se že pojavljajo težave z bralno pismenostjo mladostnikov.

Na osnovni šoli Mala Nedelja, kjer potekajo tekmovanja za bralno značko že od leta 1967, so letošnja priznanja mladim bralcem podelili v četrtek, 28. maja, v kulturnem domu. Gost prireditve je bil prleški pesnik Marko Kočar, kateri svoje šaljive pesmi v veliki večini ustvarja v prleškem narečju.
 
Kot vsa leta doslej, so tudi v šolskem letu 2014-2015, na malonedeljski šoli brali na vseh stopnjah, od najmlajših v vrtcu, do učencev zadnjega razreda devetletke. Število bralcev, kateri so izpolnili vse obveznosti, in si priborili bralno značko, je bilo v posameznih razredih različno. Najbolj pridni bralci so bili učenci 3. razreda, v katerem je bilo z bralno značko nagrajenih kar 16 učenk in učencev. Svoje zadnje bralne značke v osnovni šoli pa so prejele devetošolke Ajra Šišernik, Vanesa Vojsk, Klementina Kosi, Anja Klemenčič in Tea Tašner, katere so značke prejele v vseh devetih razredih in so tako postale Zlate bralke.


Več v Kultura in izobraževanje