Vrtec Veržej praznoval 50 let

Vrtec danes obiskuje 50 malčkov iz občine Veržej, nekaj otrok pa prihaja tudi iz sosednjih občin

Prlekija-on.net, sreda, 3. junij 2015 ob 00:19
50 let vrtca Veržej

50 let vrtca Veržej

Organizirano varstvo predšolskih otrok se je v Veržeju pričelo natanko pred pol stoletja. Prostori vrtca so bili na različnih lokacijah v Veržeju - v šolskih delavnicah, v Zadružnem in kasneje tudi v Gasilskem domu. Leta 1979 pa je kraj dobil nov, 4 oddelčni vrtec. Tega še danes obiskuje 50 malčkov iz občine Veržej, nekaj otrok pa prihaja tudi iz sosednjih občin.

Na slovesnosti ob 50-letnici vrtca, ki so jo pripravili v tamkajšnjem Kulturnem domu, v petek, 29. maja ob 16.30 uri, so nastopili vsi otroci iz vseh treh oddelkov. Družbo so jim delali nekateri zdaj že bivši obiskovalci vrtca v Veržeju.

Pred polno dvorano je goste najprej pozdravila vodja vrtca Gabrijela Kuhar. Predstojnica soboške enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Irena Kumer in ravnatelj OŠ Veržej Borut Casar sta izpostavila pomen in kvaliteto predšolske vzgoje za razvoj otroka in za kraj, ter za širše družbeno okolje.

Spregovorila je tudi prva vzgojiteljica v takrat ustanovljenem vrtcu Tončka Fras in obudila spomine ter povedala dve anekdoti.

Veržejski župan Slavko Petovar pa je poleg obujanja spominov iz takratnega novega vrtca iznesel tudi največjo željo za prihodnje - da bi zgradili nov - štiri oddelčni sodoben vrtec.

Po kulturni prireditvi je sledila predstava za otroke »Gibanica prijateljstva« ter pogostitev in druženje z Banovičko in gusarjem Edijem.


Več v Kultura in izobraževanje