Salon Jeruzalem 2015 - bogastvo vina in kulinarike Prlekije

Ne zamudite odlične priložnosti za druženje med jeruzalemskimi vinogradi ob kozarcu najžlahtnejšega prleškega vina s prijaznimi in nasmejanimi Prleki in Prlečkami!

Prlekija-on.net, četrtek, 4. junij 2015 ob 20:32
Salon Jeruzalem

Salon Jeruzalem

To soboto, 6. junija 2015, bo Dvorec Jeruzalem gostil že 13. zaporedni Salon Jeruzalem. To je izjemna priložnost za srečanje z eminentnimi prleškimi vinarji in njihovimi vini v osrčju jeruzalemskih vinogradov.

Na Salonu Jeruzalem 2015 bodo vinarji zopet ponosno predstavili rezultate njihovega trdega dela v vinogradih in kleteh. Seveda pa se zavedajo, da vino ni rado samo, zato bo vino na prireditvi zopet podalo roko nadvse okusni prleški kulinariki. Poleg zanimive ponudbe Dvorca Jeruzalem na terasi in kosila v kleti, se bodo vina sodelujočih vinarjev rokovala tudi s kulinariko na treh različnih delavnicah. V okviru Okusov Salona Jeruzalem bodo namreč potekale zelo zanimive delavnice. Prva bo na temo mesa, izvedla jo bo Gostilna Zorko iz Borecev, rdeča nit druge je bučno olje pod taktirko Oljarne Središče ob Dravi, tretja pa bo namenjena prleškim pogačam. Slednjo bo izvedlo Kulturno in izobraževalno društvo KELIH, ki je tudi organizator prireditve, Zavod SloVino pa je že tradicionalno partner organizatorja.

Seveda bo na Salonu Jeruzalem vino imelo ves dan osrednjo besedo. Na vodenih pokušinah Tadeje Vodovnik Plevnik se bosta predstavila šipon in sauvignon. Zagotovo pa so osebni pogovori z ustvarjalci vin tisti, ki bodo obiskovalcem največ povedali o vinih samih.

Za prijetno vzdušje na terasi Dvorca Jeruzalem bo poskbljeno tudi za glasbene užitke, od 15. ure naprej boste lahko prisluhnili Jazz Ladies.

Trinajsti Salon Jeruzalem je tudi prizorišče srečanja sommelierjev, posebno noto dogajanju pa bo dalo srečanje Konzulatov Evropskega reda vitezov vina z območja ALPE-Jadran, saj bodo svečano podpisali listino o miru in naklonili pozdrav Evropi z vinom miru sorte šipon s kelihom Gallus Pacis. Pestra ponudba, vključno z vini sodelujočih vinarjev, bo na Prleški tržnici navdušila vse tiste, ki nočete praznih rok domov.

Več informacij najdete tudi na www.jeruzalem.slovino.com.

Ne zamudite odlične priložnosti za druženje med jeruzalemskimi vinogradi ob kozarcu najžlahtnejšega prleškega vina s prijaznimi in nasmejanimi Prleki in Prlečkami! Dobrodošli na Salon Jeruzalm 2015!

Program 13. Salon Jeruzalem

Vinarji 13. Salon Jeruzalem


Več v Družabno