Ekipa Lovcev zmagovalka letošnjih Vaških iger v Drakovcih

O zmagovalcu je odločila šele zadnja igra

Branko Košti, ponedeljek, 8. junij 2015 ob 21:43
Zmagovalci iger - lovci LD Mala Nedelja

Zmagovalci iger - lovci LD Mala Nedelja

Vsakoletne Vaške igre v Drakovcih, katere prireja TD Mala Nedelja-Radoslavci, so postale priljubljene med gledalci in tekmovalci. Tudi v nedeljo, 7. junija, se je ob Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v Drakovcih, kljub poletni pripeki, zbralo lepo število obiskovalcev, ki so iz hladnejše sence bližnjega gozda, ali pa kar na vročem soncu, spodbujali tekmovalce, kateri niso imeli nobene izbire - ta dan jim je bilo usojeno vroče sonce.

Z vročino, z nasprotniki, s progo in z minutami ter sekundami, se je zagrizeno borilo šest ekip tekmovalcev, saj je zmagovalca odločila šele zadnja igra. Ekipa lovcev LD Mala Nedelja je bila sicer ves čas v prednosti, vendar jim "mednarodni" niso dovolili ustvariti odločilne razlike, šele zmaga v zadnji igri je Lovcem zagotovila prvo mesto. Drugo mesto je pripadlo ekipi Mednarodni, tretje so osvojili domačini - ekipa Drakovcev. Odlično četrto mesto so osvojile Mrhe d.o.o., ekipa samih žensk, katere so se pogumno spopadle z moškimi, saj so za sabo pustile ekipo Žirafe (bara, kateri še ne dolgo obratuje v prostorih bivšega Hotela Grozd oz. Mord) in Poštejoke, ki se jim kot olajševalna okoliščina za osvojeno šele šesto mesto štejejo napori na veselici in gasilskem tekmovanju v Trnovcih preteklo noč.

Kot že lani, je bila posebna igra namenjena vsem, obiskovalcem in tekmovalcem. Tekmovali so za balkonska vrata, katera je podaril priznani monter oken in vrat Danijel Rakuša. Najbolj natančno je luknje in luknjice na tabli, s teniško žogico zadeval Martin Filip in vrata so postala njegova.

Organizatorji z večletnimi izkušnjami so tudi letošnje igre odlično pripravili, poskrbeli pa so še za odlično gostinsko ponudbo. Obiskovalcem in tekmovalcem je bila na voljo hrana in predvsem dovolj hladne pijače, po kateri je bilo povpraševanje seveda največje.


Več v Družabno