Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Ljutomer

Člani društva pa so se v popoldanskem času, navkljub veliki vročini zbrali tudi na tradicionalnem pikniku v Šalincih

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2015 ob 17:01
Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Tudi letošnje leto je Čebelarsko društvo Ljutomer organiziralo »Dan odprtih vrat« čebelarskega društva, tokrat  na lokaciji učnega čebelnjaka pri osnovni šoli Ivan Cankar v Ljutomeru. Ob pomoči mladih šolarjev, se je iztočilo zavidljivo veliko medu iz učnih panjev šol naše občine. Otroci so se zaradi bojazni pred bolečimi piki čebel raje zadrževali v mobilni enoti enega izmed članov, kjer so odkrivali polno satje, ga vstavljali v točilo in zavrteli, da je med iztekel iz satja. Vroč sobotni dan je poskrbel, da udeležba ni bila ravno množična.

Člani društva pa so se v popoldanskem času, navkljub veliki vročini zbrali tudi na tradicionalnem pikniku v Šalincih. V zavetju trte in ob zadostni količini tekočine so uspešno kljubovali nadležni pripeki in se nasitili tudi z dobrotami, ki jih je pripravil tandem z imenom RICOPEK. Teknile pa so tudi sveže češnje z domačega drevesa. Sledila je še obvezna skupinska slika in klepet o letošnji boljši sezoni pridobivanja medu.

Naj medi!

Janče Gartner


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42
Uspehi učencev POŠ Cven

Uspehi učencev POŠ Cven na natečajih

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 09:48