Predstavili program Pomurskega športnega festivala

Pomurski športni festival bo trajal od 29. junija do 5. julija 2015, v Športnem parku Melinci

Prlekija-on.net, četrtek, 18. junij 2015 ob 19:08
Pomurski športni festival bo trajal od 29. junija do 5. julija 2015

Pomurski športni festival bo trajal od 29. junija do 5. julija 2015

Na novinarski konferenci, ki se je odvijala v prostorih Kulturnega doma Melinci, je zbrane predstavnike medijev pozdravil predsednik ŠD Meteor Melinci, Janez Dugar. Orisal je zgodovino obstoja in delovanja športnega društva, ter pojasnil željo mladih članov po prireditvi teden dni trajajočega Pomurskega športnega festivala. Program, organizacijo in spremljevalne aktivnosti festivala je nato predstavil predstavnik organizacijskega odbora PŠF, Tadej Glavač.

Športno društvo Meteor Melinci je letos pripravilo teden dni trajajoč športni dogodek – Pomurski športni festival. Trajal bo od 29. junija do 5. julija 2015, v Športnem parku Melinci.

Teme dogodka so zabava, sodelovanje, druženje in tekmovanje v različnih športnih disciplinah. Cilji pa povezovanje, druženje mladih in starejših, z druženjem vsaj odložiti vsakodnevne skrbi. S športnimi aktivnostmi pa še bolj okrepiti medsebojno razumevanje ter solidarnost. Želijo tudi spodbuditi razmišljanje o športu in zdravem načinu življenja.

Pomemben del Pomurskega športnega festivala je tudi dobrodelnost: S sodelovanjem v dobrodelni akciji Televizije AS je Pomurski športni festival s podarjenim bonom za nakup živil priskočil na pomoč Ludviku in Urški iz Rakičana.

Organizatorji so na festivalovi uradni Facebook strani izvedli nekaj nagradnih iger (nagrade: podpisane majice raznih športnikov, podpisani boksarski rokavici Dejana Zavca, dva bona za hrano: prvega je podarila Pomaranča Ptuj, drugega pa Pekarna Čeh Beltinci).

Program festivala: Vsak dan bodo potekale različne športne dejavnosti: od nogometnega turnirja za selekcije U7, U9, U11 in U13, pa do nogometa na milnici, sumo nogometa – igre nogometa v balonih (premierno v Pomurju), odbojke na mivki in košarkarskega turnirja. V ponedeljek bodo pod reflektorji nogometno tekmo odigrali člani ekipe PRESS Pomurje. Njihov nasprotnik pa naj ostane presenečenje.

Predstavili se bodo tudi člani Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci in Kickboxing kluba Murska Sobota.

V četrtek se bo odvijalo 25. tradicionalno streljanje »penalof«, v soboto pa bo potekal 25. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu. V nedeljo, zadnji dan festivala, se bodo odvijale Pomurske vaške igre.

Za različne športne aktivnosti otrok, starejših od šest let, bo poskrbelo društvo Bumerang Sreče. To bo pripravilo predstavitev in igro ameriškega nogometa, razne športne in vodne igre, pustolovščino iskanja gusarskega zaklada, nekaj ustvarjalnic in Mini vaške igre. Posebej za otroke bo v Pomurje prvič sploh prišla Mini Planica – premična smučarska skakalnica Francija Petka.

Tekom festivala (v sredo in četrtek) se bodo predstavili tudi nekateri znani športniki: Simon Marčič – moto športnik in udeleženec Dakarja 2014 – bo predstavil svoj motor za nastop na Dakarju 2016, Robert Markoja – strelec leta 2014 in večkratni športnik Pomurja, ter še nekateri znani aktivni slovenski športniki.

Petek in nedelja pa bosta tudi glasbena dneva: v petek bosta nastopili dve glasbeni skupini – Poskočni muzikanti in Učiteljice, v nedeljo pa Štajerski fakini.

Vstopnine na Pomurski športni festival ne bo.


Več v Družabno