Za napolnitev src in duše z lepoto slik

Podarjenih novih 14 likovnih del Domu pod Gorco

Filip Matko, sobota, 20. junij 2015 ob 11:51
Osmerica izmed štirinajstih

Osmerica izmed štirinajstih

Meseca maja, v mesecu mladosti, so likovni umetniki, bilo jih je skupno 14, na že 4. likovni koloniji »Likovniki za Dom pod Gorco« ustvarjali na temo »Dom pod Gorco z okolico«. Svoja občutenja in doživetja tega doma za starejše, ujetega v zelen, spomladanski objem Pekrske Gorce s cerkvico svete Marije in širokega mogočnega Pohorja, so prelili na slikarska platna, ki so jih Domu pod Gorco tudi podarili: Marta Drozg, Branko Gajšt, Gordana Gašperlin, Marjana Košat, Milena Mavsar, Marija Miketič, Vladimir Peter Plavčak, Ana Marija Pupnik, Jolanda Pušnik, Štefka Ramšak, Mira Senekovič ter Mira Uršič, ki sta se jim pridružila tudi Filip in Marko Matko Ficko iz Radenec.

Otvoritev razstave podarjenih likovnih del, nastalih na letošnji 4. likovni koloniji, je bila v sredo, 17. junija dopoldne. Tedaj so v Športnem centru Doma pod Gorco, v prvem nadstropju doma, zbranim stanovalkam in stanovalcem, njihovim svojcem ter likovnikom zapeli najmlajši iz Vrtca Studenci ob spremstvu vzgojiteljic Marte Muršec in Klementine Prevolšek ter bili za odličen nastop nagrajeni s krepkim aplavzom.

Ob direktorju Doma pod Gorco, Gregorju Žigonu, je med drugim povedala delovna terapevtka naslednje: »...Naj se najprejpredstavim. Moje ime je Suzana Žnidarič. Danes bom skupaj z vsemi vami, ki ste se zbrali tukaj, odprla razstavo slik, ki so jih likovni umetniki ustvarili na naši, tokrat že četrti likovni koloniji »Likovniki za Dom pod Gorco«. Ta kolonija dobiva počasi obraz znanca iz sosednje ulice. Sedaj ni potrebno več razlagati, kakšen je namen likovne kolonije in zakaj bi bili zelo veseli, če bi čim več likovnih ustvarjalcev v njej našlo navdih za izražanje svojih občutkov in dojemanja lepote. Samo pokličemo in že v prvih besedah občutimo veselje ob povabilu na likovno kolonijo. Nič nas ne more razveseliti bolj kot tisti: »Seveda pridem. Sem že čakal na vaš klic.«... Letošnje slike so nastajale konec meseca maja, ko je bil naš dom ujet v zelen, spomladanski objem Pekrske Gorce in širokega, mogočnega Pohorja. Tema likovne kolonije je bila »Dom pod Gorco z okolico«. Slike same zase to najbolj odražajo. Naj vam napolnijo dušo. Tako kot jo nam vsakokrat, ko se sprehodimo ob njih in včasih ustavimo, kakor da bi šele slika razkrila, na kako lepem koščku te naše dežele stoji naš dom... Konec govorjenja. Naj se razstava slik 4. likovne kolonije »Likovniki za Dom pod Gorco« odpre. Vsem vam, dragi obiskovalci, pa želim: Napolnite svoja srca in dušo z lepoto.«


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje