Je katero od koles vaše? Čaka vas na policiji.

Policisti PU Murska Sobota so v zadnjem času obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin koles. "Ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru. Zato je zelo pomembno  preventivno  obnašanje  njihovih ...

četrtek, 17. september 2015 ob 12:19

Mladi mucki odvrgel v ribnik

Med množico zgodb o tisočih beguncih, ki so bili primorani zapustiti svojo domovino in se podati na negotovo pot iskanja človeka vrednega življenja, v slovenskih novicah lahko preberemo tudi zgodbo o družini iz Sirije. Na nevarno pot iz Sirije do grškega otoka Lesbos, ki naj bi bil izhodišče za nadaljevanje poti do srečnejše prihodnosti v Evropi, so vzeli s seboj svojo hišno ljubljenko, mucko. Vse so pustili doma, niso pa imeli srca, da bi zapustili svojo ljubljenko. Prvi del poti so ...

četrtek, 17. september 2015 ob 10:49

V stanovanju našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje, je poročala, da so v sredo, 16. septembra, okoli 19.30 ure, v naselju Grabe, v občini Središče ob Dravi, gasilci PGD Središče ob Dravi odprli vrata in omogočili reševalcem NMP nemoten vstop v stanovanjski objekt, v katerem so našli mrtvo osebo.

sreda, 16. september 2015 ob 23:35

Iz novogradnje vrtca v Cezanjevcih ukradli gradbeni material

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju na področju kriminalitete med drugim obravnavali tatvino gradbenega materiala iz novogradnje vrtca v Cezanjevcih.

sreda, 16. september 2015 ob 14:591

Na mejnem prehodu Dolga vas, Madžarski predali 21 tujcev, državljanov Irana in Afganistana

Mariborski policisti so v sredo, 16. septembra, ob 10. uri, na Mednarodnem mejnem prehodu Dolga vas, madžarskim varnostnim organom predali vseh 21 tujcev, državljanov Irana in Afganistana, ki so bili prijeti 12. 9. 2015, malo pred 1. uro na avtocesti A1 Maribor – Šentilj, neposredno pred bivšim Mednarodnim mejnim prehodom Šentilj.

sreda, 16. september 2015 ob 13:461

Madžarska zavrnila sprejem sirskih beguncev

Prejšnji teden so policisti v Prekmurju prijeli 14 beguncev iz Sirije, tujci so nato bili obravnavani po Zakonu o tujcih in so bili nastanjeni v Center za tujce Postojna. V Amnesty International Slovenije so takrat strogo nasprotovali prisilnemu vračanju beguncev na Madžarsko.

torek, 15. september 2015 ob 13:03

V Amnesty International Slovenije strogo nasprotujejo prisilnemu vračanju beguncev na Madžarsko

Policisti so v četrtek v Prekmurju prijeli 14 beguncev iz Sirije in kot so povedali na policiji, bodo tujci obravnavani po Zakonu o tujcih in so do odstranitve na Madžarsko bili nastanjeni v Center za tujce Postojna. Vrnitvi beguncev nazaj na Madžarsko pa strogo nasprotujejo v Amnesty International Slovenije.

petek, 11. september 2015 ob 18:16

14 državljanov Sirije nedovoljeno prestopilo državno mejo

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota je bil v sredo, 9. septembra, ob 4.04 uri s strani nadzornikov DARS-a obveščen, da po avtocesti na relaciji Pince – Lendava, hodi več oseb.

četrtek, 10. september 2015 ob 13:231

Na Sp. Kamenščaku zagorela trava

V torek, 8. septembra, okoli 16.30, je na Spodnjem Kamenščaku gorela trava na površini okrog 100 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Spodnji Kamenščak.

torek, 8. september 2015 ob 18:48

Umrl udeleženec prometne nesreče v Polenšaku

V sredo, 2. septembra, je malo po 16. uri v Polenšaku 71-letni voznik delovnega stroja - motokultivatorja zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal z vozišča in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Ptuj. V nesreči je bil udeležen sam.

ponedeljek, 7. september 2015 ob 11:14