V Vogričevcih so 33. kosili z ročno koso

PGD Vogričevci je v nedeljo, 19. maja, pripravilo tradicionalno, že 33. tekmovanje koscev, kjer se vsako leto na Heričevem travniku v Vogričevcih pomerijo kosci in kosice v košnji z ročno koso. Prireditev vsako leto ob travnik privabi številne domačine ter obiskovalce iz okoliških krajev, ki se na prizorišče pripeljejo s starodobnimi traktorji, kolesi, plapolale so slovenske zastave, vsi pa so v navijaškem vzdušju navijali za svoje favorite.

nedelja, 19. maj 2019 ob 19:13

Množica obiskovalcev uživala v spektakularni »oktanski« predstavi Crazy Cars

V soboto in nedeljo so si številni obiskovalci lahko v Murski Soboti ogledali šov spektakularnih akrobacij in drznih podvigov priznane ekipe Crazy Cars, kjer vrhunski mednarodni vozniki v šovu 100 minut presegajo fizične omejitve na dveh, treh in štirih kolesih. Crazy Cars je motoristični spektakel, dostopen in prijazen družinam, je nepričakovan, pristen in nepozaben - začinjen z aktualno komiko.

nedelja, 19. maj 2019 ob 17:42

Taja Plohl v Postojni dvakrat stopila na zmagovalni oder

V postojnski športni dvorani je potekal karate turnir Postojna Open 2019. Tekmovalo je 363 tekmovalcev iz 69 klubov in 8 držav. Ljutomerski karate so zastopali trije člani, in sicer Taja Plohl, kata malčice in kumite -30 kg, Sašo Rauter kot trener in Ricardo Žibrat - Riki kot sodnik.Taja Plohl je osvojila 1. mesto v kategoriji kata malčice in 3. mesto v kategoriji kumite - športne borbe, malčice -30kg.

nedelja, 19. maj 2019 ob 17:31

Motoristi zaključili dvodnevno druženje v Ljutomeru

19. moto srečanje MK Samorog, ki je po sedmih letih bilo ponovno v Ljutomer, se je zaključilo v soboto z večernim programom in koncertom. Motoristi so se na prizorišču zbrali že v petek popoldan, nato pa so se podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji, zvečer je sledil še koncert.Tudi v soboto so se motoristi zapeljali na panoramsko vožnjo, na prizorišču pa se jih je ob lepem vremenu zbralo precej več, kot v petek, preko dvesto. Motoristi so zaokrožili po Prlekiji, na poti nazaj pa so ...

nedelja, 19. maj 2019 ob 17:17

V cilju 39. Maratona treh src slavilo skoraj 7.000 tekačev in pohodnikov

39. Maraton treh src je v Radence prinesel sonce, veselje in številne uspehe. V maratonu sta slavila Moses Kipruto Kibire in Hellen Jepkosgei Kimutai, državna prvaka na 21 km sta postala Janez Mulej in Jasmina Pitamic, svojih osebnih zmag pa se je veselilo skoraj 7.000 aktivnih udeležencev. Poleg športnih disciplin je maraton obiskovalce pritegnil tudi z zanimivim spremljevalnim programom in svežo novostjo - tekom s kužki, ki so jo udeleženci sprejeli z odprtimi rokami.

nedelja, 19. maj 2019 ob 14:10

Striptizeta Pia temeljito oprala motor

V soboto so se motoristi, ki so se zbrali na 19. moto srečanju MK samorog, ki je ta konec tedna potekalo v Ljutomeru, med panoramsko vožnjo ustavili tudi pri Car wash caffe-ju, kjer je sledil sexy bike wash s striptizeto Pio. Pia je pred množico motoristov nato temeljito oprala motor, ostale pa je pozneje opral dež, saj tudi sobota ni minila brez dežja.Pia je sicer prva profesionalna erotična plesalka pri nas, ki jo je širna publika spoznala pred leti, ko se je vselila v hišo Big Brotherja ...

nedelja, 19. maj 2019 ob 11:06

Zala in Gašper 13., zmagala Nizozemska

V soboto se je v Tel Avivu v Izraelu odvil finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. Naša predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl sta skupaj zbrala 105 točk, 46 točk od žirije in 59 točk od telefonskih glasovalcev, kar je zadostovalo za končno 13. mesto. Slavil je Nizozemec Duncan Laurence s skladbo Arcade, ki je tudi sicer veljal za favorita.

nedelja, 19. maj 2019 ob 10:42

Ali je res, da delo človeka osrečuje? (a ni boljše ležanje na plaži?..)

Delo človeka osrečuje, je rekel eden od mnogih. In res je tako. Čeprav bi marsikateri temu oporekali in bi rekli, da ni nič boljšega, kot ležanje na plaži... Obožujem nastavljanje ultravijoličnim žarkom in radodarno prejemanje vitamina D, sposobna sem biti v vodoravnem položaju poln delovnik, če me seveda noben od otrok ne zmoti, občasno bi se šla namočit, malo zaplavat in nekaj dat v usta. Mogoče bi se prilegla dobra knjiga in moj dopust bi bil popoln. Znam uživati na soncu, š ...

nedelja, 19. maj 2019 ob 10:29

V soboto se je na panoramsko vožnjo zapeljalo preko dvesto motoristov

Ta konec tedna v Ljutomeru poteka 19. moto srečanje MK Samorog. Srečanje se je po sedmih letih znova vrnilo v Ljutomer, potem ko je nekaj let vmes bilo na Razkrižju. Srečanje poteka na novi lokaciji na koncu Ulice Rada Pušenjaka v industrijski coni.Motoristi so se na prizorišču pričeli zbirati v petek popoldan, nato pa so se podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji. Zvečer je sledil še koncert.

sobota, 18. maj 2019 ob 18:262

V Ljutomeru je potekalo 5. mednarodno srečanje motorjev z bočno prikolico

V soboto, 18. maja, je v Ljutomeru potekalo 5. mednarodno srečanje motorjev z bočno prikolico. Gre za edinstven dogodek srečanja lastnikov teh starih motorjev, ki jih je danes vedno manj, saj med mlajšo populacijo ni pretiranega zanimanja za tovrstne motorje.Lastniki motorjev so se zbrali zjutraj pred društvenimi prostori Prleškega društva za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann-Janez Puch v Ljutomeru, kjer so opravili okrepčilni zajtrk, nato pa so se podali na vožnjo ...

sobota, 18. maj 2019 ob 17:411