Ob župnišču slavnostno posadili potomko najstarejše trte na svetu

Na dan, ko na Razkrižju obhajajo svoj župnijski praznik, so ob župnišču slavnostno posadili potomko najstarejše trte na svetu, Žametno črnino ali Modro kavčino.Na dogodku so goste nagovorili župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, podžupanja Mestne Občine Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček, razkriški župnik msgr. Franc Režonja, ki je trto tudi blagoslovil, ljutomerska vinska kraljica Martina XIX., Tjaša Kovačič, v imenu delegacije pripadnikov Evropskega reda vitezov ...

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 12:04

Pričela se bo celovita energetska prenova stavb v lasti Občine Ljutomer

V ponedeljek, 20. maja, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, potekala novinarska konferenca, kjer so podpisali pogodbo za Celovito energetsko prenovo stavb v lasti Občine Ljutomer, ki je vredna okoli 3,7 milijona evrov. Na konferenci so poleg županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, bili prisotni še direktorica in sodelavec podjetja Proplus iz Maribora, Bojana Sovič in Igor Štuhec, direktorica Komunalnega podjetja Ormož, Pavla Majcen, podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler ...

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 10:391

Prleški tekmovalci ekipno in posamezno najuspešnejši

Pikado zveza Slovenije (PiZS) je v Ivanjkovcih organiziralo 16. mladinsko državno prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer se je zbralo več kot 120 igralcev iz 24 klubov z cele Slovenije. Tekmovalci so se na tekmovanje uvrstili po predhodnih tekmovanjih v osmih različnih regijah. Skupno je sodelovalo v predtekmovanjih več kot 520 igralcev, kar je podatek, ki nam pove, da je pikado eden najhitreje razvijajočih se športov v Sloveniji in tudi v svetu.

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 08:24

Srečalo se je 70 pripadnikov rodbine Steyer

Vinogradniško posestvo Steyer ali Hišo dišečih tramincev iz Plitvice pri Gornji Radgoni je v preteklosti, predvsem zaradi vrhunskih vin in odlične kulinarike, obiskalo veliko, na stotine in tisoče zlasti ljubiteljev vrhunske kapljice, ne le iz Slovenije, temveč praktično z vseh celin, a gotovo nikoli pred minulo soboto, na čudovitem posestvu, hkrati ni bilo toliko pripadnikov rodbine Steyer. V organizaciji treh sorodnikov, gostitelja Danila Steyerja, apaškega župana, dr. Andreja Steyerja ...

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 08:12

Kolesar padel in se huje poškodoval

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 17. maja, ob 11.16 so na območju mesta Ormož obravnavali kaznivo dejanje neupravičenega odvzema električne energije. Ob 22.06 so v Bresnici obravnavali povoženje divjadi.

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 07:51

Mladi gamsi slavili pri Sveti Trojici

V organizaciji KMN Sveta Trojica je v tem kraju potekal tradicionalni, 16. malonogometni turnir "Sveta Trojica 2019", na katerem je nastopilo 16 ekip iz širšega območja severovzhodne Slovenije. Najprej se je igralo po skupinah, kjer so v štirih skupinah bile po štiri ekipe, kjer se je igralo po sistemu vsak z vsakim. V četrtfinale so se uvrstile po dve boljši ekipi iz vsake skupine, ki so nato igrale na izpadanje do konca.

ponedeljek, 20. maj 2019 ob 07:46

Nesrečna ljubezen navdušila Lenart

Legenda o nesrečni ljubezni Agate v okolici gradu Hrastovec že stoletja buri duhove in vzbuja zanimanje. Nanjo še danes opominja znamenje Črni križ pri Hrastovcu ob lokalni cesti Lenart - Maribor.Nesrečna ljubezen in krivična ljubezen Agate sta v okolici Lenarta v poduk številnim še danes. Zgodba jasno opozori na krutost čarovniških procesov, prisiljenih priznanj, preseneti s kruto smrtjo in opomni na številne krivične sodbe. Jasno izpostavi statusne razlike in pomen materialnega. Okvir ...

nedelja, 19. maj 2019 ob 19:362

V Vogričevcih so 33. kosili z ročno koso

PGD Vogričevci je v nedeljo, 19. maja, pripravilo tradicionalno, že 33. tekmovanje koscev, kjer se vsako leto na Heričevem travniku v Vogričevcih pomerijo kosci in kosice v košnji z ročno koso. Prireditev vsako leto ob travnik privabi številne domačine ter obiskovalce iz okoliških krajev, ki se na prizorišče pripeljejo s starodobnimi traktorji, kolesi, plapolale so slovenske zastave, vsi pa so v navijaškem vzdušju navijali za svoje favorite.

nedelja, 19. maj 2019 ob 19:13

Množica obiskovalcev uživala v spektakularni »oktanski« predstavi Crazy Cars

V soboto in nedeljo so si številni obiskovalci lahko v Murski Soboti ogledali šov spektakularnih akrobacij in drznih podvigov priznane ekipe Crazy Cars, kjer vrhunski mednarodni vozniki v šovu 100 minut presegajo fizične omejitve na dveh, treh in štirih kolesih. Crazy Cars je motoristični spektakel, dostopen in prijazen družinam, je nepričakovan, pristen in nepozaben - začinjen z aktualno komiko.

nedelja, 19. maj 2019 ob 17:42

Taja Plohl v Postojni dvakrat stopila na zmagovalni oder

V postojnski športni dvorani je potekal karate turnir Postojna Open 2019. Tekmovalo je 363 tekmovalcev iz 69 klubov in 8 držav. Ljutomerski karate so zastopali trije člani, in sicer Taja Plohl, kata malčice in kumite -30 kg, Sašo Rauter kot trener in Ricardo Žibrat - Riki kot sodnik.Taja Plohl je osvojila 1. mesto v kategoriji kata malčice in 3. mesto v kategoriji kumite - športne borbe, malčice -30kg.

nedelja, 19. maj 2019 ob 17:31