Pričela se je tudi gradnja mostu v Kuršincih

Medtem, ko so dela pri izgradnji mostu čez Turjo v Drakovcih v polnem teku, so tudi ob drugem, med jesenskimi poplavami prav tako porušenem mostu na tem potoku v Kuršincih, zabrneli gradbeni stroji.Tega so najbolj veseli najbližji okoliški prebivalci, sicer le nekaj hiš, od glavne ceste oddaljenih od sto do dvesto metrov, katerim se je pot do Ljutomera, odkar je most porušen, podaljšala za skoraj dva kilometra.

petek, 23. november 2018 ob 15:214

Zadnja leta vedno več medvrstniškega nasilja

V ponedeljek, 12. novembra, je v mestu Murska Sobota prišlo do spora med večjo skupino oseb. Med nekaj udeleženci naj bi prišlo do fizičnega obračuna, dve osebi pa naj bi bili poškodovani. Policisti in kriminalisti so med zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je do spora prišlo med dvema skupinama mladoletnikov. Dve osebi sta bili zabodeni z nožem in sta iskali zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Po do sedaj zbranih obvestilih sta zadobili ...

petek, 23. november 2018 ob 13:58

Segrap organizira 1. dan odprtih vrat za mlade, ki so na začetku svoje karierne poti

Podjetje SEGRAP d.o.o, Ljutomer, enota Bioterme organizira 1. dan odprtih vrat, ki bo v četrtek, 29.11.2018 s pričetkom ob 16:30 uri z namenom, da mlade, ki so na začetku svoje karierne poti, povabimo v naše podjetje in jim predstavimo delovanje našega podjetja od blizu.

petek, 23. november 2018 ob 13:29

Davidu odlično predstavo prekinila poškodba

Iz Kickboxing kluba Pomurje so nam sporočili, da je David Žibrat žal končal evropsko prvenstvo v polfinalu, proti aktualnemu evropskemu prvaku Romanu Bruendlu iz Avstrije, ko mu je odlično predstavo prekinila poškodba, zaradi katere doktor ni več dovolil nadaljevanja.

petek, 23. november 2018 ob 11:31

Stanovalci doma ostanejo v stikih s svojci

Ob preselitvi v dom starejših marsikdo občuti izgubo, tako svojega doma, kakor tudi svojcev in sorodnikov s katerimi je bil prej vsakodnevno v stiku. Še večja je stiska, kadar so svojci v drugem kraju ali celo v drugi državi. Toda, sodobna komunikacijska sredstva omogočajo komunikacijo na velike razdalje brez dodatnih stroškov. Videoklici na druge kontinente so postali mlajšim generacijam nekaj vsakdanjega, starejšim pa so še vedno tuji. Zato si v Domu starejših občanov Gornja Radgona ...

petek, 23. november 2018 ob 08:13

Osnovnošolci UE Ljutomer ustvarjali na temo »Bodimo prijazni«

Pred nami je otvoritev razstave Plakat miru, ki bo v soboto, 1. decembra, ob 10. uri, v Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru. Letošnja tema nosi naslov "Bodimo prijazni". Spet so ustvarjali osnovnošolci UE Ljutomer.

četrtek, 22. november 2018 ob 21:30

Na oder se vrača Toni Šafarić, nekoč zelo priljubljen v Prlekiji in Prekmurju

Toni (Antun) Šafarić, rojen 2. februarja 1958, prihaja iz naselja Novakovec v Medžimurju na Hrvaškem. Glasbeno kariero je začel graditi leta 1973, ko se je kot solist predstavil ter tudi zmagal na festivalu »Međimurske jesenske večeri« s pesmijo »Spavaj, cvijete moj«, ki jo v originalu izvaja Mahir Paloš. Nato je s skupino Talasi iz domače vasi začel nastopati po veselicah. Istega leta je šel v srednjo šolo v Ljubljano, kjer se je pridružil skupini Modri val ...

četrtek, 22. november 2018 ob 18:50

Policisti na meji odkrili številne nezakonite prebežnike

Slovenski policisti stavkajo. Njihova prizadevanja in zahteve obeh policijskih sindikatov za boljše vrednotenje policijskega dela podpira tudi vodstvo policije. Kljub stavki policisti državljanom zagotavljajo vso zaščito in visoko raven varnosti. Zelo zavzeto in vestno pa, kljub stavki obeh policijskih sindikatov, varujejo tudi našo državno mejo, posledično pa tudi šengensko mejo EU. Dokaz za to so nova odkritja tujcev, ki so skušali nezakonito in nedovoljeno vstopiti v našo državo.

četrtek, 22. november 2018 ob 18:13

V Ljutomeru je potekalo medobčinsko osnovnošolsko šahovsko tekmovanje

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju s ŠD Radenska Pomgrad ŠS Ljutomer v sredo, 21. novembra, v prostorih ŠIC-a pripravila medobčinsko osnovnošolsko posamično šahovsko tekmovanje.

četrtek, 22. november 2018 ob 18:041

Devetošolci so na Tržnici srednjih šol pridobivali informacije o nadaljnjem šolanju

Svetovalne delavke osnovnih šol so v četrtek, 22. novembra, v Ljutomeru pripravile Tržnico srednjih šol, katere so se udeležili učenci 9. razredov iz OŠ Veržej, OŠ Križevci, OŠ Razkrižje, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Stročja vas.

četrtek, 22. november 2018 ob 17:39