V trčenju dveh osebnih vozil poškodovane štiri osebe

V sredo, 31. oktobra, okoli 16.30, se je na cesti Ljutomer - Ormož, na odseku med Radomerjem in Žerovinci zgodila prometna nesreča.Cesta je bila zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta okoli dve uri.

sreda, 31. oktober 2018 ob 16:48

Zbranih 44 na mednarodni likovni koloniji

Enodnevna mednarodna likovna kolonija pod geslom »Dobrovnik danes...« je bila za organizatorja, Območno izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Lendavi pod vodstvom Janje Magdič ter Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, ki ga vodi Elizabeta Horvat, vsekakor izredno uspešno. V soboto, 27. oktobra, se je namreč pri Bukovniškem jezeru zbralo kar 44 ljubiteljskih umetnic in umetnikov, ki svojo videnje okolice prenašajo na platna.

sreda, 31. oktober 2018 ob 10:41

Oblaki so rdeči, le kaj pomenijo?

Petčlanska delegacija Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci se je 30. oktobra, pred 1. novembrom - Dnevom spomina na mrtve, poklonila spominu kar pri petih spominskih obeležjih: talcem v Črnskih mejah, žrtvam fašističnega nasilja v Gornji Radgoni, na pokopališču v Radencih, na Murščaku in pri cerkvi svete Marije Magdalene na Kapelskem Vrhu.

sreda, 31. oktober 2018 ob 10:27

Odpadne nagrobne sveče škodljivo vplivajo na okolje

Na ministrstvu za okolje in prostor opozarjajo, da je bilo v Sloveniji lani prodanih okoli 16 milijonov sveč in posledično ustvarjenih kar 3000 ton odpadkov. Minister za okolje in prostor Jure Leben pred dnevom spomina na mrtve dodaja: »V Sloveniji je močno ukoreninjena tradicija prižiganja nagrobnih sveč, saj vsi podatki kažejo, da primerjalno z ostalimi državami Evrope močno izstopamo. Pozivam državljanke in državljane, da pred prižigom nagrobne sveče pomislijo tudi na okolje ...

sreda, 31. oktober 2018 ob 08:51

Tam sem jaz doma, kjer je pesem…

Ženski pevski zbor »Marjetice« pri Društvu upokojencev Moravske Toplice prepeva v veselje življa Prekmurja in po Sloveniji že šestnajsto leto in pred kratkim so posneli ter izdali že svojo tretjo zgoščenko pod naslovom »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Predstavili so jo javnosti na prireditvi v kulturni dvorani v Bogojini, 27. oktobra zvečer. V goste so povabili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci ter vokalno-glasbeno skupino »Cvetje v jeseni ...

sreda, 31. oktober 2018 ob 08:32

Teden martinovih pojedin in vinskih degustacij pri Starem hrastu

Pri Starem hrastu v Radomerju bo od 6. do 11. novembra potekal Teden martinovih pojedin in vinskih degustacij. Sprejmejo lahko skupine ali individualne goste po predhodni rezervaciji. Po želji vam lahko uredijo živo glasbo, krst mošta in degustacijo lastnih vin v njihovi degustacijski kleti.V soboto 10.11.2018, od 19. ure naprej pa vabljeni na Martinovo s krstom mošta.

sreda, 31. oktober 2018 ob 08:08

Kaj bo z ljutomerskim hotelom?

Hotel v Ljutomeru na Glavnem trgu, je v zadnjih desetih letih večkrat menjal najemnika, posledično se je tudi večkrat zaprl ter ponovno odprl. Na zadnje so se vrata hotela zaprla lani, dokončno septembra, ko je svoja vrata zaprla tudi slaščičarna.

torek, 30. oktober 2018 ob 18:18

Srednjeveško dogajanje v dvorcu Rakičan

Dvorec Rakiča in park spadata pod kulturno dediščino Slovenije. Z dvorcem Rakičan upravlja RIS - Raziskovalno izobraževalno središče Rakičan, ki je tudi letos pripravil tri dnevni projekt z naslovom Ples - Noč čarovnic. Dvorec Rakičan letos kar tri dni zavzemajo čarovnice, ki so s svojimi metlami na grajsko dvorišče in na grajsko jaso »priletele« iz vseh koncev Pomurja, Slovenije in tujine.

torek, 30. oktober 2018 ob 18:121

27-letnica, ki jo je na prehodu za pešce zbil pijan voznik, umrla

V zvezi z obvestilom o prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto, 27. oktobra, na Nasipni ulici v Mariboru, so iz PU Maribor sporočili, da so bili iz Univerzitetno kliničnega centra Maribor obveščeni, da je danes ob 10.49 uri umrla 27-letna državljanka Slovenije, ki je bila v UKC pripeljana po nesreči, v kateri je bila udeležena kot peška.V tej zvezi bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje, po 324. členu KZ-1 zoper 28-letnega ...

torek, 30. oktober 2018 ob 17:49

17-letnik vozil brez vozniškega dovoljenja, 31-letni Romun pa krepko pod vplivom alkohola

V ponedeljek, 29. oktobra, malo pred 15. uro so policisti PP Gornja Radgona na Panonski ulici v Gornji Radgoni zaustavili 17-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil kljub temu, da vozniškega dovoljenja še ni mogel opraviti. Vozilo je bilo mladoletniku zaseženo, obveščeni so bili njegovi starši, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na OS G. Radgona.

torek, 30. oktober 2018 ob 10:44