Tomaž ŠIC bar v petek z Dobrepoljem

Po visoki zmagi v uvodnem krogu nove sezone v 2. slovenski futsal ligi bo Tomaž ŠIC bar ta petek, 5. oktobra 2018, znova nastopil pred svojimi navijači v dvorani ŠIC Ljutomer. V 2. krogu se bo prleška ekipa pomerila z Dobrepoljem, tekma pa se bo pričela ob 20. uri.Pridite v petek zvečer v ljutomersko dvorano ŠIC spodbujat Tomaž ŠIC bar do druge zmage v sezoni.

četrtek, 4. oktober 2018 ob 15:20

Na Jeruzalemu odstranili topole, ki so bili v slabem stanju

V zadnjih letih je na območju Jeruzalema bilo zaradi neurij ali drugih vremenskih nevšečnosti odstranjenih kar nekaj topolov, ki so značilni za Jeruzalem, saj ga turisti ravno zaradi njih radi poimenujejo tudi slovenska Toskana. V lanskem neurju sta se dva topola podrla in padla na zemljišče vinograda podjetja P&F Jeruzalem d.o.o. Oba topola je lastnik zemljišča, na katerega sta padla, takrat odstranil.

četrtek, 4. oktober 2018 ob 11:07

Milan Klemenčič predstavil doživetja na Zimskih OI v Sarajevu

Čez nekaj mesecev, februarja 2019, bo minilo 35 let odkar je na območju nekdanje skupne države SFRJ potekal največji športni dogodek sploh - Zimske olimpijske igre "Sarajevo 1984". In ker je dogodek mnogim nekoliko starejšim Slovenkam in Slovencem ostal v posebnem spominu, saj je Jure Franko osvojil srebrno kolajno v veleslalomu, ki je bila prva medalja jugoslovanskih športnikov na zimskih olimpijskih igrah sploh, se mnogi z veseljem vrnejo v preteklost. Tako so se v Domu starejših občanov ...

četrtek, 4. oktober 2018 ob 10:15

Pri Sv. Trojici zaigralo več kot 200 godbenikov

Minulo, lepo in sončno nedeljo, na jesensko »Kvaternico«, ko praznuje župnija Sveta Trojica farno žegnanje, je v Sv. Trojici v Slovenskih goricah, bilo zelo veselo in razigrano. Celodnevno pestro dogajanje, kjer so stari in mladi našli nekaj zase, na stotine domačinov in gostov od blizu in daleč pa je uživalo v središču kraja, je začinil nepozaben "pihalni praznik". Kulturno društvo MOL Lenart, v okviru katerega deluje Pihalni orkester MOL, je namreč skupaj z občino Sv. ...

sreda, 3. oktober 2018 ob 18:34

Obrtniki in podjetniki so »okupirali« negovske gozdove

Medtem, ko iz večjega dela države poročajo, da je letošnja jesen zelo bogata z gobami, je na skrajnem severovzhodu Slovenije, bera gozdnih lepotic, zlasti jurčkov in lisičk, nekoliko skromnejša. Kljub temu je tudi v pomurskih gozdovih možno srečati ljubitelje gobarjenja in gob, v kar smo se mnogi lahko prepričali tudi zadnjo soboto letošnjega septembra, ko so se v gozdove Negove in okolice podali številni udeleženci tradicionalnega, sedaj že 25. gobarskega piknika Območne obrtno podjetni ...

sreda, 3. oktober 2018 ob 18:22

Ukradel usnjene jakne in se zaklenil v vozilo

V torek dopoldan sta v trgovino z usnjenimi izdelki na območju PP Gorišnica, prišla dva moška. En od njiju je zamotil prodajalko s tem, da se je zanimal za žensko usnjeno jakno, zaradi česar ga je prodajalka pospremila na ženski oddelek. Drugi je v tem času odšel na moški oddelek in tam odtujil 4 moške usnjene jakne. Odtujene jakne je odložil na zadnji sedež osebnega avtomobila, ki je bil parkiran pred prodajalno, vendar je to opazila prodajalka. Stekla je za njim, in iz opisanega vozila ...

sreda, 3. oktober 2018 ob 11:42

Romunu zasegli izvenkrmne motorje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v sredo, 3. oktobra, ob 1.20, na počivališču Maribor, ob avtocesti A1 Maribor - Šentilj, v smeri proti Šentilju, ustavili osebni avtomobil znamke Volkswagen Sharan, romunskih reg. številk. Pri pregledu vozila so ugotovili, da 28-letni Romun v njem prevaža štiri izvenkrmne motorje za čolne znamk Suzuki in Yamaha, na katerih so bili prerezani električni kabli.

sreda, 3. oktober 2018 ob 11:34

Izvedli šolo za župane

Pred letošnjimi lokalnimi volitvami regionalna stičišča iz cele Slovenije izvajajo skupno kampanjo »Šola za župane« za več dialoga med kandidati na lokalnih volitvah in večjo vključenost lokalnih nevladnih organizacij v programe županov.Želijo spodbuditi kandidate za župane, da aktivno vključujejo izzive in probleme lokalnih skupnosti in nevladnih organizacij v svoje predvolilne programe.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:58

Policisti obravnavali poskus samomora

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 1. oktobra, ob 12.30 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Opravljen je bil ogled ter bo podana kazenska ovadba.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:41

Vselitev v hišo možna, tudi če še ta nima fasade

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je Inšpektoratu RS za okolje in prostor izdalo obvezno navodilo za izvajanje inšpekcijskega nadzora v zvezi z začetkom uporabe enostanovanjskih stavb po 1. 6. 2018, brez fasadne izolacije in pridobljenega uporabnega dovoljenja.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:22