Makedonski dijaki vrnili obisk

Po spomladanskem obisku dijakov takrat 2. d-oddelka v Makedoniji so obisk v Sloveniji vrnili dijaki iz Gimnazije Sv. Klimenta iz Ohrida. Izmenjava je potekala med 14. in 19. oktobrom. 27 dijakov je spremljalo pet učiteljic, med katerimi je bila tudi njihova ravnateljica. Izmenjava je potekala v okviru projekta Erasmus+, Mladi v akciji, Mladinske izmenjave, katerega tema so bile migracije.

petek, 26. oktober 2018 ob 09:03

Kužno znamenje v Šalincih preseljeno

Ob vračanju iz Ljutomera sem na domači cesti že od daleč zagledal visoko ročico dvigala. Radovednost me je pripeljala do ogromnega avto dvigala, ki je prestavljalo staro kužno znamenje na novo lokacijo. Iz njive, kjer je nekoč potekala vaška pot proti Lotmerku, ob kateri so takrat vaščani, ki so preživeli strahotno epidemijo kuge, v zahvalo postavili lepo kužno znamenje.

četrtek, 25. oktober 2018 ob 15:43

Županski kandidati se bodo v Ljutomeru soočili na temo o mladih

Mladinski svet Ljutomer v času pred lokalnimi volitvami v sklopu projekta Partycipiraj izvaja aktivnosti, namenjene ozaveščanju mladih o aktivnem državljanstvu in aktivni participaciji v družbenem okolju. Ena izmed aktivnosti je soočenje županskih kandidatov, ki bo namenjenu pogovoru z mladimi o mladih in mladinski problematiki v lokalnem okolju.

četrtek, 25. oktober 2018 ob 14:59

Kmalu znamenito »bublanje« in mehurčki

V krožišču (Radgonska in Panonska cesta) v Radencih, v bližini avtobusne postaje, se že nekaj časa gradi prva fontana v tem kraju, ki »leži«, kakor tudi istoimenska Občina Radenci, pravzaprav na vodi.Radenci: Prva fontana v enem izmed krožišč

četrtek, 25. oktober 2018 ob 14:41

Ljutomer z novim turističnim katalogom

V četrtek, 25. oktobra, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru bil predstavljen katalog Ljutomer moje mesto, v okviru operacije Bogatitev lokalne turistične ponudbe mesta Ljutomer. Občina Ljutomer je skupaj s partnerjema Kasaškim klubom Ljutomer in Skupino Fabrika d.o.o. uspela na 2. javnem pozivu LAS Prlekija z operacijo Bogatitev lokalne turistične ponudbe mesta Ljutomer ali skrajšano Ljutomer naše mesto. Celotna vrednost operacije znaša 29.592,26 evra, upravičeni stroški znašajo 26 ...

četrtek, 25. oktober 2018 ob 11:102

Policisti obveščeni o ugrabitvi dijakinje in nadlegovanju le-te

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 24. oktobra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 13:40 uri so na glavni cesti izven naselja Mihovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je pred tem v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,50 mg/l. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bila prepovedana ...

četrtek, 25. oktober 2018 ob 08:36

Barbara Skuhala ubranila naslov na odprtem prvenstvu Pomurja v pospešenem šahu

V času od 9. do 23. oktobra, je v klubskih prostorih ŠD Radenske Pomgrad v Murski Soboti, potekalo 31. odprto prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu katerega se je udeležilo 16 tekmovalcev in tekmovalk.

četrtek, 25. oktober 2018 ob 07:55

Pogrešani je bil izsleden in ni bil žrtev kaznivega dejanja ali prekrška

Policisti PP Slovenska Bistrica so sprejeli prijavo o pogrešani osebi, Kristijanu V. Imenovani je danes v dopoldanskem času odšel neznano kam. Obut je v visoke športne copate znamke Adidas sive barve, s seboj je odpeljal psa pasme pitbul, črno bele barve, kako je pogrešani oblečen se ne ve.

sreda, 24. oktober 2018 ob 22:18

OVK Ljutomer izvedla žrebanje vrstnega reda potrjenih kandidatur

Občinska volilna komisija (OVK) Ljutomer je v sredo, 24. oktobra, v sejni sobi Občine Ljutomer, izvedla žrebanje vrstnega reda potrjenih kandidatur za župana, vrstnega reda potrjenih list kandidatov za občinski svet in vrstnega reda potrjenih kandidatur za člane svetov krajevnih skupnosti, za uvrstitev na seznam in glasovnico.

sreda, 24. oktober 2018 ob 20:30

Gasilci so se predstavili domačinom

Gasilke in gasilci Janžev Vrh nad Radenci, kot gonilna sila družabnega življenja v kraju, so vseskozi aktivni in pripravljajo različne dogodke, kamor privabljajo, ne le domačine iz svojega okolja temveč tudi od drugod. In potem, ko so avgusta pripravili tradicionalno, 18. "Janišpersko noč" in pasuljado, septembra tradicionalno "gasilsko trgatev", so sedaj, ob mesecu požarne varnosti uprizorili "Dan odprtih vrat", s pestro paleto dogajanja. Najprej so operativci PGD Janžev Vrh, skupaj s ...

sreda, 24. oktober 2018 ob 19:54