Sanacija plazišča ob Blaguškem jezeru je končana

V letošnjem poletju se je pričela sanacija plazu, ki je več kot desetletje oviral promet na odseku regionalne ceste Sv. Jurij ob Ščavnici – Cerkvenjak. Kljub občasnim popravilom, je promet na tem odseku večino časa potekal le po enem voznem pasu.

sreda, 17. oktober 2018 ob 18:33

V prometni nesreči poškodovani štirje otroci

V torek, 16. oktobra, okoli 14.40 je 55-letni voznik osebnega avtomobila, pri OŠ na Hajdini, zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo 42-letnega voznika osebnega avtomobila. V tem vozilu so se ob trčenju lažje telesno poškodovali štirje otroci. Z reševalnim vozilom so jih odpeljali v SB Ptuj.

sreda, 17. oktober 2018 ob 17:57

Program Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu

Društvo upokojencev Križevci je v torek, 16. oktobra, v društvenih prostorih organiziralo izobraževanje - program SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu.

sreda, 17. oktober 2018 ob 12:50

Alojz ima vino in penine v malem prstu

Ko so ob letošnjem, 23. občinskem prazniku Gornje Radgone podeljevali občinska priznanja, je tisto najvišje - zlati občinski grb, prejel ugledni slovenski enolog, ter vitez vina in šampanjca, Alojz Filipič, ki je zelo znan v slovenski in mednarodni vinski branži in tudi sploh. Filipič se je sicer po končani diplomi iz vinarstva na Biotehnični fakulteti v Ljubljani, leta 1969 podal v svet. Med drugim je delal prakso v največji evropski vinski kleti v Nemčiji, pri večjih vinskih obratih ...

sreda, 17. oktober 2018 ob 12:23

Olga Karba s 1.177 podpisi podpore vložila kandidaturo za nov mandat

Aktualna županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v sredo, 17. oktobra, skupaj z ekipo in predlagatelji, vložila kandidature pri Občinski volilni komisiji v Ljutomeru. Skupaj nastopa 94 kandidatk in kandidatov, zbrali pa so 1.177 podpisov podpore občank in občanov. Predlagatelj kandidature za županjo občine Ljutomer je dr. Miran Puconja in neodvisna skupina volivcev Z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!.

sreda, 17. oktober 2018 ob 12:08

V Lukavcih trčili osebni vozili

V sredo, 17. oktobra, nekaj po 10. uri, je v križišču v Lukavcih prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Po naših neuradnih informacijah je do trčenja prišlo, ko je voznik, ki je pripeljal iz smeri centra Lukavcev spregledal znak o prednostni cesti ter trčil v vozilo voznika, ki je pripeljal iz smeri Sv. Jurija ob Ščavnici po prednostni cesti.

sreda, 17. oktober 2018 ob 11:41

Polde Bibič na filmskem traku in fotografiji

Starostnikom iz širšega območja Slovenije, ki jesen življenja preživljajo v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, nikoli ni dolgočasno. V domu se namreč vedno nekaj dogaja in vsakdo najde nekaj zase. Starejši ljudje so še posebej veseli, če jim pripravijo nekaj povezanega z njihovo preteklostjo, torej iz zgodovine. In tako je bilo tudi tokrat, ko je slovenski režiser Janez Meglič, ki ima mimogrede v radgonskem DSO brata, na filmskem traku in fotografiji predstavil legendo slovenskega ...

sreda, 17. oktober 2018 ob 09:14

Mati Slovenija, Tvoji smo sinovi…

Ob Spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota - 17.oktober - je v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti zvečer ob 18. uri 14. oktobra nastopil Partizanski pevski zbor iz Ljubljane. Bil je to pravzaprav letni koncert tega zbora, ki ga kot dirigent vodi prof. Iztok Kocen, spremljavo pevcev s harmoniko pa izvaja Branko Sladič.

sreda, 17. oktober 2018 ob 08:23

Razglasili najboljša pomurska podjetja leta 2017

V torek, 16. oktobra, sta tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2017.Drugo leto zapored so organizatorji akcije predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej. Prireditve sta se ...

sreda, 17. oktober 2018 ob 08:05

Pogrešanega po več mesecih našli mrtvega na Madžarskem

Junija smo poročali, da je pogrešan 53-letni Milan Hodnik iz Bohinja. Njegovo tovorno vozilo je bilo v torek, 19. junija, najdeno na avtocesti, nekaj kilometrov naprej od nekdanjega mejnega prehoda Dolga vas proti Budimpešti na območju Madžarske. V vozilu so po podatkih policije ostali vsi njegovi predmeti.

torek, 16. oktober 2018 ob 19:57